1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Milli Savunma Bakanı Akar’dan Çözüm Süreci ve Karabağ üzerine açıklamalar
Milli Savunma Bakanı Akar’dan Çözüm Süreci ve Karabağ üzerine açıklamalar

Milli Savunma Bakanı Akar’dan Çözüm Süreci ve Karabağ üzerine açıklamalar

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, "(Karabağ'daki anlaşma) Türkiye orada nerede? Türkiye işin dibinde. Hem masada hem sahada. Orada herhangi bir oldubitti söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

12 Kasım 2020 Perşembe 20:54A+A-

Hulusi Akar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bakan Akar, "(Karabağ'daki anlaşma) Yarın Rusya'dan geniş bir heyet geliyor. Taktik ve teknik olarak, kim nerede duracak, kim ne yapacak bunlar konuşulacak" dedi.

AA’nın naklettiğine göre Hulusi Akar’ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Yarın Rusya'dan geniş bir heyet gelecek. Taktik, teknik olarak kim nerede duracak bunlar konuşulacak.

- (Türk Rus gözetleme merkezine ilişkin) Azerbaycan ile ilgili 7 bölge var. 2' si Kerbecer, Laçin bir de Agdan var. 7 rayonun 4'ü ü Azerbaycan kontrolünde. Agdan'ı 15 Kasım'da Kerbecer'i 20 Kasım'da Laçin'in 1 Aralık'ta devir teslimi yapılacak.

- (Azerbaycan - Ermenistan arasında varılan anlaşma) En sonunda ne istiyoruz; ateşkesin kalıcı olması, istikrarın sağlanması, barışın sağlanması, hudutların açıklaması, refahın yayılması.

- (Karabağ'daki anlaşma) Türkiye orada nerede? Türkiye işin dibinde. Hem masada hem sahada. Orada herhangi bir oldubitti söz konusu değil.

Çözüm Süreci

PKK ile mücadelede gelinen noktayı da değerlendiren Hulusi Akar şunları kaydetti:

“2013-2014 çözüm sürecine karşı çıkanlar var. Buna ne gerek vardı gibi. Çözüm süreci gerçekten çok önemli olmuştur. Devlet bütün şefkatini sabrını göstermiştir. Terörü bitirin oturalım bu işi çözelim demiştir. Ne oldu? Antep, Akara, İstanbul yüzlerce kişi katlettiler. Cevap bu oldu. Bunun üzerine ne oldu? Burada yapılan şeylerin karşılığı bu olunca 24 Temmuz'da bu katliamlardan sonra gerçekten büyük çaplı terör hedeflerinin hepsi vuruldu havadan 24 saat 48 saat.  Sonra dağlara girildi çıkılmaz denilen yerler çıkıldı. Mehmetçik altını üstüne getirdi.  Dağlarda başarılı olamayacağını anlayan teröristler şehirlere gitti. Mehmetçik oraya girdi kazdığı çukurlara onları gömdü. İnşallah bu asil milleti bu beladan kurtaracağız.”

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT