1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. MHP'nin "olağan işleri" yakalanınca ihale kirli odaklara mı kaldı?
MHP'nin "olağan işleri" yakalanınca ihale kirli odaklara mı kaldı?

MHP'nin "olağan işleri" yakalanınca ihale kirli odaklara mı kaldı?

Milliyetçi Hareket Partisi şiddet söylem ve eylemlerine sıklıkla başvurduğu mazisini hafızalardan silinmiş zannederken MHP'li siyasilerin Sinan Ateş cinayetine bulaşmış olma ihtimallerini araştıran gazetecileri 'kirli odakların maşası' ilan ediyor.

25 Ocak 2023 Çarşamba 20:31A+A-

HAKSÖZ HABER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin grup toplantısı sonrasında gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'nun Sinan Ateş cinayetiyle ilgili sorusunu "Hadi işine bak!" savsaklamasıyla tersledi. 

Polislere "Siz gidin sahibiniz gelsin" muamelesinde bulunduğu ifadesi basına yansıyan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un, Sinan Ateş cinayetinden aranan şüphelileri evinde ağırladığı bilinirken, hala kirli odaklardan bahseden MHP'nin toplumdan saklamaya çalıştığı 'gerçeklerin' izini sürmek isteyenler provokatörlükle itham ediliyor.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gazetecileri korumaları aracılığıyla 'püskürtmesini' savunmak için şu ifadeleri kullandı: 

"MHP’yi karanlık odaklarla, kirli yapılarla ilişkilendirmek isteyenler esasında tam da kendi durdukları yeri göstermektedirler. Kimi zaman gazeteci, kimi zaman da siyasetçi maskesiyle karşımıza çıkan sicili kabarık operasyon elemanlarının yaptıkları gazetecilik faaliyeti değil, Türkiye karşıtı başkentlerden fonlanan provokatör eylemlerdir. Gazeteci kılığındaki provokatörlerin, kalemini silah gibi kullanıp tetikçilik yapanların gerçek niyetleri ve aziz milletimize olan düşmanlıkları da açıkça ortadadır." 

Türkiye siyasetinin, kendisinden ayrılan veya diğer partilere geçen isimleri, sokak ortasında hedef alıp darp eden 'ülkücü' gençliği himayesi altına alan, siyasette şiddet söylemlerini sıklıkla kullanan ve diğer partilerin genel başkanlarını tehdit eden ve her fırsatta ötekileştiren MHP'den arındırılması gerektiği görülemiyor mu? 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum