1. HABERLER

  2. HABER

  3. Meslek Odaları Seçimleri Sol Saltanata Son Vermek İçin Fırsat!
Meslek Odaları Seçimleri Sol Saltanata Son Vermek İçin Fırsat!

Meslek Odaları Seçimleri Sol Saltanata Son Vermek İçin Fırsat!

İHE Genel Müdür Yardımcısı Ünal Akgül, 24 Ocak’ta yapılacak Ziraat Mühendisleri Odası seçimlerinde oda ağalığına karşı duyarlı mühendislerin adayı olarak öne çıkıyor.

18 Ocak 2016 Pazartesi 17:14A+A-

HAKSÖZ-HABER

İstanbul Halk Ekmek (İHE) Genel Müdür Yardımcısı Ünal Akgül, 24 Ocak’ta yapılacak Ziraat Mühendisleri Odası seçimlerinde oda ağalığına karşı duyarlı mühendislerin adayı olarak öne çıkıyor.  

Son yıllarda Kemalist vesayetin geriletilmesi ile başta siyasi arena olmak üzere çeşitli alanlarda kimi kazanımlar elde edildi. Eğitimde, hukukta, bürokraside halkın kimliği, talepleri daha fazla görünür olmaya başladı. Buna karşın meslek odalarında kurulu hegemonya ise neredeyse olduğu gibi devam ediyor. Siyasi açıdan nüfuz taşıyan ve aynı zamanda geniş bütçelerle işleyen bu kuruluşlar genelde halk arasında bir karşılığı olmayan sol-seküler anlayışların kontrolü altında. Ve bu marjinal unsurlar meslek odalarında diktatörlüğü aratmayan yöntemlerle iktidarlarını sürdürüyorlar.

Meslek odalarında bu vesayet sisteminin devam etmesinin en temel sebeplerinden birisi bu kurumsallaşmış yapılara karşı geniş bir karşıtlık olmasına rağmen, muhaliflerin örgütlü ve sistematik bir tavır içinde olmamalarından kaynaklanıyor. Mevcut gidişattan rahatsızlık duyan geniş kesimlerin bulunduğu küme seçim süreçlerine ilgi göstermeyerek baştan yenilgiyi kabullenmiş durumda. Bu da halen buralarda örgütlü sol-Kemalist yapıların saltanatının devamını kolaylaştırıyor.

Son yıllarda meslek odalarındaki bu hegemonyanın sonlandırılması için birtakım kıpırdanışlar da yok değil. Bu bağlamda bilhassa çeşitli mühendis odalarında İslami kimliği belirgin adaylar öne çıkmaya başlamış görünüyor. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul seçimleri de bu gelişmeyi yansıtan bir örnek oluşturmakta.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 24 Ocak 2016 Pazar günü Olağan Kongresini yapacak. Oda başkanlığına Ziraat Mühendisi Ünal Akgül de aday. Meslek odalarındaki diktatöryel uygulamalara karşı çevrenin sesi olmak için aday olduğunu belirten ve halen İstanbul Halk Ekmek’te Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Ünal Akgül İstanbul’da çalışan tüm ziraat mühendislerinin desteğini bekliyor. Kendisine 0533 967 28 56 nolu telefondan ulaşmanın mümkün olduğu kardeşimize başarılar diliyoruz. 

Genel Kurul 23 Ocak Cumartesi saat 09.30’da Kadıköy Belediyesi Yemekhane Salonu’nda, seçim ise 24 Ocak Pazar günü Kadıköy’de bulunan Ziraat Mühendisleri Odası’nda 09:00 – 17:00 saatleri arasında gerçekleşecek. 

***

Ünal Akgün Kimdir?

a2979.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum