1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mesele katil Putin’in dediği gibiyse o zaman işgalci Rusya ve İran’ın Suriye’de işi ne?
Mesele katil Putin’in dediği gibiyse o zaman işgalci Rusya ve İran’ın Suriye’de işi ne?

Mesele katil Putin’in dediği gibiyse o zaman işgalci Rusya ve İran’ın Suriye’de işi ne?

Beşşar Esed katilinin koruyup kollayıcısı Putin, Moskova’daki Esed ile görüşmesinde “Suriye'deki yabancı güçler ülke birliği için engel” demiş. Bunu diyen Putin, ülkedeki işgalci Rusya ve İran’ı “yabancı güçler”den saymıyor herhalde!

14 Eylül 2021 Salı 17:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

İşgalci Rusya’nın lideri Vladimir Putin, Moskova'da uşağı Beşşar Esed ile görüştü. Muhaliflerin tiyatro olarak değerlendirdiği seçimde gösterdiği performanstan ötürü Esed’i tebrik eden Putin, ''BM kararı olmadan Suriye'de bulunan yabancı güçler ülkenin birliği için engel'' dedi.

Euronews’in naklettiğine göre, görüşmede Putin, Suriye'de Birleşmiş Milletler (BM) kararı olmadan bulunan “yabancı askeri güçler”in ülkenin birliği önünde engel teşkil ettiğini söyledi.

Bu söylemden kastın Türkiye ve ABD olduğu kesin de bunu dillendirenlerin işgalci Rusya ile İran’ın Suriye’deki pozisyonunu kapsam dışı bırakmaları açık bir çelişki. “Suriye’de yabancı güçler” derken ilk akla gelenin Rusya ve İran olduğunu teslim etmek bu noktadaki samimiyetin öncelikli şartı. Dolayısıyla gerçekten de “Suriye’nin birliğine tehdit oluşturan yabancı güçler”den bahsedilecekse bu durumda işgalci Rusya ve İran’ın uşakları Beşşar Esed’i de yanlarına alarak defolup gitmesi gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum