1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mersin Limanında 1 ton kokain ele geçirildi
Mersin Limanında 1 ton kokain ele geçirildi

Mersin Limanında 1 ton kokain ele geçirildi

Mersin Limanı'nda 1 tonluk kokain ele geçirildi. Operasyonların bilgisini Ticaret Bakanlığı ve Mersin Valiliği yaparken İçişleri Bakanlığı herhangi bir açıklamada bulunmadı.

16 Haziran 2021 Çarşamba 16:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada: "Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin Mersin Limanı’nda gerçekleştirdiği dev operasyonda, ülkemiz tarihinin en yüksek miktarlı kokain yakalamasına imza atıldı. Operasyon neticesinde yasa dışı yollardan ülkemize sokulmaya çalışılan 1 tonun üzerinde kokain ele geçirildi."  ifadeleri kullanılarak gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalanan uyuşturucudan bahsedildi. İçişleri Bakanlığından ise bu konuda herhangi bir basın açıklaması yapılmadı. 

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir televizyon programında gerçekleştirdikleri büyük uyuşturucu operasyonlardan övgüyle bahsediyordu. Bugün ise yapılan operasyonu Ticaret Bakanlığı açıkladı. Akıllara İçişleri Bakanlığının neden bu açıklamalarda bir dahli olmadığı soruları takıldı. 

Alınan bilgilere göre; Mersin'deki uyuşturucu operasyonu Emniyet ile koordineli bir şekilde gerçekleşmemiş olup Gümrük Muhafazanın baştan sona kendi operasyonu olarak gerçekleştirilmiş.

Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin Limanı'nda 1 ton kokain yakalandığı bilgisi sabah saatlerinde hem Mersin Valiliği hem de Ticaret Bakanlığının internet sitesinde yer alarak basınla paylaşıldı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bu yakalamanın Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalaması olduğunu söyledi.

Ele geçirilen uyuşturucu basın mensuplarına gösterilirken aynı saatlerde Mersin Valiliği de yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada şu ifadeler yer verilmişti:

Ekvator ülkesinden Mersin Limanı’na gelen bir gemide Muz yüklü konteyner içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı alınması üzerine; İl Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ile koordineli yapılan operasyonel çalışmada, bahse konu konteyner içerisinde (1000 paket) halinde 1 Ton Kokain maddesi ele geçirilmiş, sayım ve aramalar devam etmektedir. Tahkikat çok yönlü devam etmektedir.

Ticaret Bakanlığı’nın da internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce yürütülen narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında Ekvator’dan yüklenerek Türkiye’ye gelen ve muz taşıdığı beyan edilen şüpheli bir konteyner Genel Müdürlük ekiplerince takibe alındı.

Konteyneri taşıyan geminin Mersin Limanı’na yanaşmasının ardından Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NARKOKİM ekipleri ile birlikte harekete geçildi. Şüpheli konteynerin gemiden tahliyesinin hemen ardından konteyner x-ray taramasına sevk edildi.

Taramada şüpheli yoğunluk tespit edildi ve devreye narkotik dedektör köpekler girdi. Dedektör köpeklerin de konteynerdeki yüke tepki vermesi üzerine detaylı aramaya geçildi ve konteynerde yüklü eşya içerisine gizlenmiş vaziyette tarihi bir uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı belirlendi.

Tespit edilen yüklü miktardaki uyuşturucudan alınan numunenin uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile analizinde kokain olduğu anlaşıldı.

Gümrük Muhafaza ekiplerince yakalanan 1 ton 150 kilo kokain, bugüne kadar Türkiye’de tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarlı kokain olarak kayıtlara geçti.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum