1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. "Merkez Bankası Kapalıçarşı'dan döviz alıyor" iddiası yalanlandı
"Merkez Bankası Kapalıçarşı'dan döviz alıyor" iddiası yalanlandı

"Merkez Bankası Kapalıçarşı'dan döviz alıyor" iddiası yalanlandı

Dün küçük bir ekonomi haberleri sitesinin iddiası sosyal medyada gündem olmuş ve Merkez Bankası'nın döviz ihtiyacını Kapalıçarşı'dan karşıladığı iddia edilmişti.

12 Nisan 2023 Çarşamba 00:11A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dün küçük bir ekonomi haberleri sitesinin bir fotoğraf üzerine kurguladığı "Merkez Bankası Kapalıçarşı'dan dolar topluyor" iddiası İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı.

Fotoğrafta görünen araçların döviz bürolarının ellerinde tutmak istemediği döviz ve altını taşımakla görevli özel sektöre ait güvenlik araçları olduğu ifade edilirken söz konusu fotoğraflarda Merkez Bankası çalışanı olmadığı belirtildi.

Bahse konu haberlerde Merkez Bankası'nın her gün Kapalıçarşı'ya 5 milyar lira göndererek karşılığında 260 milyon dolar temin ettiği ifade ediliyordu.

260 milyon dolar 100 dolarlık banknotlarla ortalama 2.5 palet yer tutarken 5 milyar lira ise ise 200'lük banknotlar halinde 25 palet kadar bir alana tekabül ediyor.

Fotoğrafta küçük bir el arabası dışında bir ayrıntı ise bulunmuyor.

Neredeyse tırlarca paranın günlük Kapalıçarşı'ya gidip gelebileceğini düşünenler arasında eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez dahi bulunuyor.

Muhalefet etmek ufuk açar elbet ama bu düpedüz ideolojik körlük olsa gerek!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum