1. HABERLER

  2. HABER

  3. Menemen'deki 3 Çiftçiyi PKK Öldürmüş!
Menemendeki 3 Çiftçiyi PKK Öldürmüş!

Menemen'deki 3 Çiftçiyi PKK Öldürmüş!

Ağustos başlarında ölü olarak bulunan 3 çiftçinin Foça bombacıları tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

07 Eylül 2012 Cuma 13:26A+A-

İzmir'in Foça ilçesinde, askeri servis aracının geçişi sırasında mayın patlatarak 2 askerin ölümüne neden olan PKK’lıların, saldırı öncesi Menemen'de öldürülen 3 çiftçinin de katilleri oldukları iddia edildi.

Şanlıurfa'da polisle girdikleri silahlı çatışma sonrası yaralı olarak ele geçirilen ve Foça saldırısını gerçekleştirdiğini itiraf eden PKK’lının, Menemenli 3 çiftçiyi kendilerini gördükleri için öldürdüklerini itiraf ettiği belirtildi.

Yakalananlardan elde edilen silahlar üzerinde yapılan balistik inceleme sonunda da, Menemen'deki 3 çiftçinin kendilerinden ele geçirilen uzun namlulu silahla öldürüldüğü ortaya çıktı.

İzmir'in Menemen ilçesi Maltepe beldesinde, 7 Ağustos tarihinde, çiftçi Yusuf Kafalı (55), Zekeriya Toksöz (57) ve Bahri Şirin'in (48) cesetleri sulama kanalında bulunmuştu. Maltepe beldesinde ikamet eden Yusuf Kafalı ile Zekeriya Toksöz, Gerenköy ovasındaki tarlalarını sulamak üzere 35 MMR 19 plakalı kamyonetle evlerinden ayrılmış, bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. Yakınları, tarlaya gittiklerinde kayıp çiftçilere ait terk edilmiş kamyonet ile karşılaşınca durumu jandarmaya bildirmişti. Aynı saatlerde jandarmaya Foça'nın Yeni Bağarası köyünde ikamet eden Bahri Şirin (48) adlı çiftçinin de tarlasını sulamak üzere evinden ayrılıp geri dönmediği ihbarı gelmişti. Her iki olayı ilişkilendiren jandarma, bölgede yaptıkları arama çalışmaları sonucunda Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksöz ile Bahri Şirin'in cesedini sulama kanalında bulmuştu.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum