1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Meksika'da Türkiye skandalı: Depremzedeler için bağışlanan ürünler markette satılmış
Meksika'da Türkiye skandalı: Depremzedeler için bağışlanan ürünler markette satılmış

Meksika'da Türkiye skandalı: Depremzedeler için bağışlanan ürünler markette satılmış

Meksikalı gazeteci Pamela Cerdeira, bağışladığı ürünlerin içine takip cihazı koyarak gönderdiklerini takip etti ve belediyenin ürünleri Türkiye'ye göndermediğini, markete sattığını açıkladı.

08 Haziran 2023 Perşembe 08:30A+A-

Meksikalı gazeteci Pamela Cerdeira, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için Mexico City belediyesine pirinç ve tuvalet kağıdı gönderdi. Bağışladığı ürünlerin içine bir takip cihazı koyarak gönderdiklerini takip eden Cerdeira, belediyenin ürünleri Türkiye'ye göndermediğini ve markete sattığını açıkladı.

Meksikalı gazeteci Pamela Cerdeira, Mexico City Hükümeti'nin Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için yürütülen gıda toplama ve dağıtım sürecine yaşanan usulsüzlükleri ortaya çıkardı.

Cerdeira, başkentteki Zócalo toplama merkezinde bağışladığı bir paket tuvalet kağıdı ve bir torba pirincin hareketlerini takip etmek için takip cihazı yerleştirdiğini söyledi. Toplanan 30 tonluk yardımları Meksika Eyaleti, Santa Lucía Havalimanı'ndaki Milli Savunma Bakanlığı'nın (Sedena) hangarına gönderildi.

Gazeteci Cerdeira'nın takip ettiği ürünlerin, Türkiye'ye gönderilmediği, belediye tarafından yerel bir markete satıldığı ortaya çıktı. Skandalın açığa çıkmasıyla birlikte Mexico City belediyesi büyük bir tepkiyle karşılaştı.

HABERE YORUM KAT