1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. MEB: “Türkçe ve Matematik İçin Yetiştirme Programları Başlatılacak”
MEB: “Türkçe ve Matematik İçin Yetiştirme Programları Başlatılacak”

MEB: “Türkçe ve Matematik İçin Yetiştirme Programları Başlatılacak”

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü, ilkokullarda, türkçe ve matematik derslerinde öğretim programlarındaki kazanımları yeterince edinememiş öğrencilere yönelik yetiştirme programları başlatılacağını belirtti.

16 Haziran 2016 Perşembe 16:57A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’le ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

“Derslerde Geride Olmaktan Kaynaklanan Sorunlar Çözülecek”

Gençoğlu, şu bilgileri verdi:

“Tüm öğrencilerimizin yapabilirliğini ve öğrenme gücünü önemseyen, öncelikle dezavantajlı çocuklara yönelik bu anlamda pozitif ayrımcılık yapan bir yetiştirme programı getireceğiz. Öncelikle ilkokullarda, türkçe ve matematik derslerinde öğretim programlarındaki kazanımları yeterince edinememiş öğrencileri kapsayacak yetiştirme programları açılacak.

Akran öğrenmesi ve yetiştirme programları gibi tedbirlerin dâhil olduğu ek çalışmalarla bu çocuklarımızın, ilkokul seviyesinde türkçe ve matematik dersleri bakımından geride olmaktan kaynaklanan sorunlarını çözmüş olacağız. Bu programlara yönelik uygulamalar ulusal bir politika hâline getirilerek öğretmenlerimizin bu konuda ihtiyaç duyacağı hizmet içi eğitimler bakımından gerekli tüm destek kendilerine verilecek.”.

“Ülke Geneline Yaygınlaştırılacak”

Gençoğlu, bu durumdaki öğrenciler için yetiştirme programlarının, gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren ön çalışmalarla uygulanmaya başlanacağını, daha sonra ülke geneline yaygınlaştırılmasının planlandığını dile getirdi.

Öğrencilerin hangi zaman dilimlerinde yetiştirme programlarına alınacağına ilişkin çeşitli alternatifleri değerlendirdiklerini aktaran Gençoğlu, ayrıca programı verecek öğretmenlerin de bir eğitim sürecinden geçirileceğini vurguladı.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Gençoğlu, yönetmelikle okul öncesi eğitim kurumlarına rehber öğretmenlerin yeniden atanabilmesinin önünü açan bir düzenleme getirildiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT