1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara’ya Yoğun İlgi Var!
Mavi Marmara’ya Yoğun İlgi Var!

Mavi Marmara’ya Yoğun İlgi Var!

Sarayburnu limanında bekletilen Mavi Marmara gemisine ziyaretçi akını devam ediyor. Her gün binlerce insan gemiye gelerek 31 Mayıs gecesi yaşananları yerinde görüyor.

01 Ocak 2011 Cumartesi 11:03A+A-

Sarayburnu limanında demirli bulunan Mavi Marmara gemisine İstanbul'un farklı semtlerinden, il dışından ve yabancı ülkelerden ziyaretçiler geliyor. Öğrenci grupları, işçi ve memur sendikaları Mavi Marmara'ya toplu ziyaretler gerçekleştiriyor. Ziyaretlerin yoğun olması sebebiyle geminin kapısında kuyruklar oluşmaya başladı. Gazeteciler, yazarlar, aydınlar, sanatçılar vs. kamuoyunda bilinen birçok isim de Mavi Marmara'ya ziyarette bulunuyor.

Gemi Bir Hafta Daha Ziyarete Açık Olacak

İstanbul'da şu an en çok ziyaret edilen mekânın Mavi Marmara olduğunu belirten İHH İnsani Yardım Vakfı Basın Sözcüsü Salih Bilici, "Her gün on binlerce insan gemiyi ziyaret ediyor. Ziyaretler sabah namazından sonra başlıyor. Akşam geç saatlere kadar devam ediyor. Ziyaretlerin yoğunluğu sebebiyle geminin bir hafta daha Sarayburnu limanında kalmasına karar verdik" dedi.

Mavi Marmara'yı ziyaret edenler, gördükleri karşısında şoke oluyorlar. Gemide bulunan kan lekeleri ve kurşun delikleri vahşetin izleri olarak olduğu gibi duruyor.

Ziyaretçiler 9 kardeşimizin şehit olduğu yerlerde dualar okuyorlar.

Gemiyi ziyaret edenler, sözün bittiği yerde olduklarını, duygularını ifade edecek kelime bulamadıklarını ifade ediyorlar. Ziyaretçiler, ambargo altındaki Filistin halkına insani yardım malzemesi götürürken 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail'in kanlı saldırıda bulunduğu Mavi Marmara gemisinin İsrail vahşetinin bir belgesi olarak tarihe geçeceğini kaydediyor.

Ziyaretçiler, duygu ve düşüncelerini geminin kapısında duran anı defterine yazıyorlar.

Şehit Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, gemiyi ziyaret edenlere Furkan'ını anlattı. Doğan, "Furkan son derece mütevazı, alçak gönüllü bir insandı. Çok yardımseverdi. Filistin için ayrı bir hassasiyeti vardı. Çünkü oradaki insanların maruz kaldığı haksızlıkları yakından takip ediyordu. Ambargo altındaki insanlar için bir şeyler yapılması gerektiğini söylüyordu. Ve kendisi o insanlar için yola çıktı. Bu uğurda şehit oldu. Kısa süren yaşamıyla ve şahadetiyle hepimize örnek oldu" dedi.

"Furkan'ı anlatacak o kadar çok şey var ki" diyen Doğan, "Onu anlatmaya kalksam sabaha kadar bu gemide oturup konuşmamız gerekiyor. Onu kelimelerle anlatmak yetersiz kalır" diye konuştu. Doğan'ın konuşması sırasında birçok ziyaretçi gözyaşlarına boğuldu.

Mavi Marmara gemisi bir hafta daha ziyarete açık tutulacak. Sabah saat 07.00'den akşam saat 23.00'a kadar gemi ziyaret edilebilir.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum