1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara’dan İlk Görüntüler (Foto-Video)
Mavi Marmara’dan İlk Görüntüler (Foto-Video)

Mavi Marmara’dan İlk Görüntüler (Foto-Video)

İskenderun limanına demirleyen Mavi Marmara gemisinde savcıların incelemesinden sonra gazeteciler ve İHH ekipleri gemiye alındı.

10 Ağustos 2010 Salı 12:43A+A-

Gemiden çekilen ilk fotoğraflar İsrail'in kanıtları ortadan kaldıran tüm çabalarına rağmen yaşanan dehşetin boyutlarını çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. İsrail, gemide bulunan kan izlerini silmiş, ancak duvarda bulunan kan izlerine dokunmamış. Birçok yerde mermiler bulundu. Kaptan köşkündeki bütün elektronik cihazlar kırılmış durumda.

İsrail delilleri yok etmek için birçok cihazı ya alıp götürmüş ya da kullanılmayacak hale getirmiş. İnsanların özel eşyaları üst üste istiflenmiş. Her şey siyah torbalara konulmuş. Gemide bulunan yiyecek, giyecek ve kan kokusu birbirine karışmış. Gemide nefes almak mümkün değil.

Savcılar ve olay yeri inceleme ekipleri, gemide dolaşırken zor anlar yaşadılar.

Gemiyi dolaşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, Mavi Marmara'nın İsraillilerin elinde başka bir surete büründüğünü belirtti. Oruç, "Gemide her şeyi alt üst etmişler. Her taraf dağıtılmış, bütün cihazlar kırılmış. Duvar ve can yeleklerinde kan izleri var. Şehit Cevdet Kılıçlar'ın vurulduğu yerde epey bir mermi izi var. Mermiler kalın sacları delmiş. Çok sayıda mermi bulduk. Gemi çok kötü kokuyor. Bizim gemiden eser yok" şeklinde konuştu.

İşte Mavi Marmara'nın içi:



İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan başkanlığındaki 3 savcı ile Ankara'dan gelen 12 kişilik olay yeri inceleme ekibi 'Mavi Marmara' gemisinde dün başlattıkları adli inceleme çalışmalarını bugün de sürdürdü.

Mavi Marmara'nın ikinci kat orta kıç güvertesinde, oluşturulan güvenlik şeridinin ardından, saat 11.05 sıralarında basın mensuplarına yaklaşık 20 dakika süreyle, sınırlı bölgede çekim yapmaları için izin verildi.

Mavi Marmara'da toplanan tüm delil ve delil sayılabilecek her türlü nesne, eşya ve malzemelerin orta kat kıç güvertesinde tek tek incelenerek, kameraya kaydedilip, fotoğraflandığı gözlendi.

Delil olarak toplanan eşyalar arasında kanlı olduğu belirtilen yırtılmış giysiler ile can yelekleri, kelepçeler ve gemiye inen İsrail askerinden birince giyildiği belirtilen yeşil yelek dikkati çekti.

Bu arada, orta kıç güverteden gemi içine giriş kapısının sağında C-18 numarası ile kayıt altına alınan seken kurşun izi olduğu görüldü. Basın mensupları kendilerine tanınan sürenin dolmasının ardından gemiden indirildi ve ekipler çalışmalarına devam etti.

Gemideki incelemelere katılan isminin açıklanmasını istemeyen mağdur avukatlarından biri, gemideki bazı fotoğrafların üzerine İsrail askerlerince çarpı atıldığını ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum