1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara Yolcuları Bir Araya Geldi
Mavi Marmara Yolcuları Bir Araya Geldi

Mavi Marmara Yolcuları Bir Araya Geldi

İsrail askerleri tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisi yolcuları Topkapı 1453 Sosyal Tesislerinde düzenlenen bir buluşma yemeği ile bir araya geldi.

05 Temmuz 2010 Pazartesi 01:05A+A-

Gazze'de yaşanan insanlık dışı ambargoyu delmek için ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' sloganı ile yola çıkan 32 ülkeden yaklaşık 600 yolcunun bulunduğu Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri kanlı bir baskın düzenlemişti. Saldırılarda 9 kişi şehit olurken 54 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından ilk defa Mavi Marmara yolcuları bir ayara geldi. Türkiye'nin farklı yerlerinden yaklaşık 300 gemi yolcusu, Topkapı 1453 Sosyal Tesislerinde düzenlenen buluşma yemeğinde bir araya geldi. Gemi yolcuları buluşma yemeğinde bir yandan hasret giderirken diğer yandan birbirlerine gemide yaşadıkları anıları anlattılar.

İHH Genel Başkanvekili Yavuz Dede, programda kısa bir hoş geldin konuşması yaptı. Daha sonra İHH Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın da İHH'nın Ramazan ayı çalışmaları hakkında katılımcılara bir sunum yaptı.

Yazar Nurettin Yıldız da Mavi Marmara'ya yapılan saldırılar ve daha sonrasında Türkiye'de oluşan ortam hakkında bir sohbet gerçekleştirdi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise yaptığı konuşmada İsrail Devleti'ne yüklendi. Bazı basın yayın organlarında çıkan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ''özür dilemeyiz'' açıklamasına değinen Yıldırım şunları söyledi: "Netanhayu demiş ki özür dilemeyiz. Onun özür dilemesi bizim için çok önemli değil. Uluslararası sular senin babanın malı mı sivil bir gemiye baskın yapıyorsun. Biz meşru müdafaa hakkımızı bile kullanmadık. Askerlerden aldığımız silahları denize attık.''

Gemiye binen herkesin bütün olasılıkları göze alarak gemiye bindiğini söyleyen Yıldırım, ancak kimsenin şehit olmak için gemiye binmediğini söyledi. Şehitliğin sadece bir sonuç olduğunu ifade eden Yıldırım, "Mazlumlara yardım için yola çıkılır ama bunun neticesinde şahadet gelirse öpüp başımıza koyarız. Ama ölmek için yola çıkmadık" dedi.  

İsrail Hükümeti ile herhangi bir uzlaşma çabaları olmadığını söyleyen Yıldırım bütün dünyada İsrail'i haksız göstermek ve yalnızlaştırmak için çalışacaklarını belirtti.  

Yıldırım, İsrail'in İHH ekonomik olarak zayıflatmak için elinden geldiğini yaptığını belirtti. Yıldırım, katılımcılara seslenerek, "Bu Ramazan'da bizi yalnız bırakmayın. Bağışta bulunun. Bu kurum sizindir" dedi.

Programın sonunda katılımcılar arasından kura ile 10 kişi belirlendi. Bu 10 kişi, 18 Temmuz'da Avrupa'dan yola çıkarak Gazze'ye gidecek konvoya katılacak.

HABERE YORUM KAT