1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara Şehitlerine Kabir Ziyareti
Mavi Marmara Şehitlerine Kabir Ziyareti

Mavi Marmara Şehitlerine Kabir Ziyareti

Mavi Marmara gemisinde şehit olan Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım ile Afganistan’da şehit olan Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş Edirnekapı Şehitliğindeki mezarları başında ziyaret edildi.

18 Kasım 2010 Perşembe 17:29A+A-

Kurban bayramının üçüncü günü saat 12.30'da gerçekleştirilen ziyarete şehitlerin yakınları, sevenleri, arkadaşları, Mavi Marmara yolcuları ve İHH İnsani Yardım Vakfı çalışanları katıldı.

Şehitleri ziyaret programına Gazze'den yeni gelen Mahammed Mürteca ve babası da katıldı. Mürteca, tüm Gazze halkının selamlarını Türkiye halkına getirdiklerini söyledi. Mürteca, Filistin'de her evde Türkiye bayrağı olduğunu, Filistinli ailelerin yeni doğan çocuklarına Mavi Marmara şehitlerinin adını verdiklerini belirtti.

Mavi Marmara gemisinde bulunan sanatçı Ömer Karaoğlu, 31 Mayıs tarihinde ambargo altındaki Filistin halkına insani yardım malzemesi götürmek için yola çıktıklarını, ancak tamamen insani olan bu sivil girişimlerinin İsrail tarafından kanlı bir şekilde engellendiğini belirtti.

İsrail'in masum, savunmasız ve sivil insanlara saldırarak ne kadar amatör, korsan ve kural tanımaz bir ülke olduğunu gösterdiğini ifade eden Karaoğlu, "İsrail, Filistin'deki insanları bütün dünyaya terörist olarak göstermeye çalışıyor. Mavi Marmara olayından sonra kimin terörist olduğu bir kez daha netlik kazandı. İsrail, bütün uluslararası platformlarda ve insanlığın vicdanında kaybetmiştir. İsrail artık masum insanları öldürürken dünya kamuoyunu ikna edemiyor. Kimse İsrail'e inanmıyor. Çünkü İsrail, dünyanın gözü önünde sivil insanları katletmiştir" dedi.

Ömer Karaoğlu'nun konuşmasından sonra şehitler için Kur'an-ı Kerimler okundu ve dualar edildi.

Daha sonra Afganistan'da yetim projesine arazi bakarken Salang geçidine düşen uçakta şehit düşen İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız ve İHH Asya Masası Sorumlusu Faruk Aktaş, mezarları başında ziyaret edildi.

Şehitlere Kur'an-ı Kerimler okundu, dualar edildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum