1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara Şehitlerimize Gazze’de Anıt
Mavi Marmara Şehitlerimize Gazze’de Anıt

Mavi Marmara Şehitlerimize Gazze’de Anıt

Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde İsrail güçleri tarafından kanlı saldırıya uğrayan ve şehit düşen kardeşlerimiz için Gazze’de anıt dikildi.

16 Temmuz 2010 Cuma 10:21A+A-

Gazze'ye insani yardım taşırken uluslararası sularda İsrail güçleri tarafından kanlı saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde şehit olan Ali Haydar Bengi, Cengiz Songür, Cengiz Akyüz, Cevdet Kılıçlar, Çetin Topçuoğlu, Fahri Yaldız, Furkan Doğan, İbrahim Bilgen, Necdet Yıldırım için Gazze'de anıt dikildi.

Anıtın açılışına Filistin Başbakanı İsmail Heniye, bakanlar, milletvekilleri ve İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya katıldı. Gemide şehit düşen kardeşlerimizin isimlerinin yer aldığı anıtın açılışında konuşan Mehmet Kaya, insani yardım taşıyan konvoya İsrail ordusu tarafından yapılan saldırıyı kınadı.

İsmail Heniye ise Filistin halkına verdiği destekten ötürü, Başbakan Erdoğan'a ve Türkiye halkına teşekkür etti. Heniye, "İsrail'in tehditlerine rağmen, Filistin ablukasını kaldırmak için yollanan konvoyların gelişleri devam etmelidir. Türkiye'nin ablukayı kaldırmak için yaptığı fedakârlıklara saygı duyulmalıdır." dedi.

Dualarla başlayan açılış töreninde Gazzeli çocuklar, ellerinde Mavi Marmara gemisinde şehit düşen 9 kardeşimizin fotoğraflarını taşıdı.

HABERE YORUM KAT