1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Mavi Marmara İçin Dava Açılamıyor!
Mavi Marmara İçin Dava Açılamıyor!

Mavi Marmara İçin Dava Açılamıyor!

Mavi Marmara gemisine yapılan kanlı saldırıda yaralanan bazı yolcular, Adalet bakanlığına hitaben yayınladıkları açıklamada konuyla ilgili dava açılamadığını belirttiler.

17 Ocak 2011 Pazartesi 13:44A+A-

Mavi Marmara Gemisi gazilerinden Cemal Yılmaz, Sami Dur, Mehmet Albayrak, Yavuz Baysan ve Esat Dağlı yaptıkları basın açıklamasında Mavi Marmara ile ilgili hukuki süreç başlatma çabalarının engellerle yüz yüze bırakıldığını aktardılar. İşte açıklamanın metni:

Mavi Marmara baskını üzerinden yaklaşık 7 ay geçti. Bütün dünyanın gözü önünde, uluslar arası sularda ve kameralar önünde İsrail, çoğunluğunu T.C. vatandaşı yardımseverlerin oluşturduğu gemiye baskın yapmış ve 9 vatandaşımızı şehit etmişti. Türkiye'ye dönen yardım gönüllüleri gelir gelmez muayene için Adli Tıp'a gitmişlerdi. Ayrıca şehitlerin naaşları da Adli Tıp'a getirilmişti.
 
Sonrasında yardım gönüllüleri İsrail aleyhine dava açmak için başvuruda bulunmuşlardır. Fakat olay üzerinden 7 aya yakın bir zaman geçmesine rağmen Adli Tıp'tan raporlar bir türlü savcılığa gönderilmediği için dava açılamamaktadır.
 
Sayın Adalet Bakanı'na sormak istiyoruz:
 
Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın her Ortadoğu gezisinde "hakkımızı sonuna kadar arayacağız, sessiz kalmadık ve kalmayacağız" şeklinde dile getirdiği ve Arap halkları üzerinde büyük coşku ve heyecan uyandıran Mavi Marmara olayı için Türkiye'de İsrail aleyhine açılacak davalar adli tıp raporlarının savcılığa gönderilmemesi suretiyle neden engelleniyor? Hak aramak ve sessiz kalmamak Türkiye sınırları içerisinde de mi bu kadar zor?
 
Sayın Adalet Bakanı'na sesleniyoruz:
 
Lafla bu gemi yürümüyor, bilakis sadece laf olunca acımız artıyor. Uluslar arası ortamlarda konuşup, kendi ülke sınırları içinde dahi dava açamamak Mavi Marmara gazilerini ve onların gönüldaşlarını derinden yaralamaktadır.
 
En kısa sürede adli tıp raporlarının savcılığa ulaştırılması talebini bütün kamuoyu önünde dikkatlerinize arz ediyoruz.
 
Mavi Marmara Gemisi Gazilerinden;
Cemal Yılmaz
Sami Dur
Mehmet Albayrak
Yavuz Baysan
Esat Dağlı

HABERE YORUM KAT