1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALİ

  4. Mali’de İslamcılar Fransa'ya Rağmen İlerliyor!
Mali’de İslamcılar Fransaya Rağmen İlerliyor!

Mali’de İslamcılar Fransa'ya Rağmen İlerliyor!

Fransız kuvvetlerinin hava bombardımanına ve kara operasyonlarına rağmen Mali’de İslamcı güçlerin başkente doğru ilerleyişleri sürüyor.

15 Ocak 2013 Salı 15:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Fransa’nın Europe 1 radyo kanalına konuşan ve ülkenin kuzeyini elinde tutan güçlerden biri olan Batı Afrika Tevhid ve Cihad Hareketi liderlerinden Ömer Ould Hamaha, Fransa’nın Irak, Afganistan ve Somali’den daha kötü bir tuzağa düştüğünü söyledi.

Fransa, bölgede islamcıların kontrolü ele geçirmeleri durumunda el-Kaide’nin Yemen, Somali ve Pakistan birimleriyle koordinasyon içinde Batı için büyük bir tehdit oluşturacağını düşünüyor.

Fransız kuvvetleri Cuma gününden beri kuzeydeki direnişçilerin mevzilerini bombalamayı sürdürüyor. Buna karşın İslamcı güçler dün (Pazartesi) karşı bir saldırı başlatarak Mali’nin ticari merkezi kabul edilen Segou şehrinin yaklaşık 160 kilometre kuzeyinde bulunan Diabaly kasabasını ele geçirdiler. Fransız Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian de bunu doğruladı.

Batı Afrika ülkelerinin savunma bakanlarının bugün İslamcı güçlere karşı Mali’nin kuzeyine Afrikalı askerlerin sevk edilmesini öngören bir planı onaylamaları bekleniyor. Gelecek haftadan itibaren bölge ülkelerine ait askerlerin Mali’ye ulaşması muhtemel görünüyor.

Batı Afrika ülkelerinin oluşturduğu ECOWAS misyonu doğrultusunda savunma yetkililerinin bugün Mali’nin başkenti Bamako’da toplanıp planı onaylayacakları açıklandı. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum