1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Maksat sözü doğru anlamak yerine sahibini mahkum etmek olunca!
Maksat sözü doğru anlamak yerine sahibini mahkum etmek olunca!

Maksat sözü doğru anlamak yerine sahibini mahkum etmek olunca!

Ebubekir Sofuoğlu’nun sözlerine dair haber yapacaksınız ama açıklamasını değil, hakkındaki ithamları başlığa taşıyacaksınız. Bu habercilik mi? 

18 Aralık 2020 Cuma 13:48A+A-

HAKSÖZ HABER

Basında, ekranda ya da sosyal medyada rahatsızlık duyulan kişilerin sözlerini cımbızlayıp, orasından burasından çekiştirerek aleyhine kullanılacak malzemeye dönüştürmek Türkiye’de giderek yaygınlaşan bir hastalık haline geldi. Bu hastalık halinin son kurbanı Prof. Ebubekir Sofuoğlu oldu.

Katıldığı bir televizyon programında üniversitelerin haline dair şikayette bulunan Sofuoğlu üniversitelerin çevrelerinin ahlaksız mekanlara dönüştüğüne dair bazı ifadeler kullanıyor. Kullandığı ifade ile üniversitelerin etrafındaki meskenleri kast ettiği açık olmasına rağmen, sözleri nedeniyle üniversiteleri ahlaksızlık mekanı haline gelmekle suçladığı iddia edilen Sofuoğlu tam bir saldırı kampanyasının hedefi haline gelmiş durumda.

İlginç olan şu ki, konuyla ilgili Sofuoğlu’nun açıklamalarının haberleştirilmesinde bile aynı usulsüzlük ve haksız tutumun devam ettirilmesi. Örneğin T24 sitesinin konuya ilişkin haberinde bu durum açık bir şekilde görülmekte. Ebubekir Sofuoğlu’nun iddia edilen ifadeyi kullanmadığına, iddia sahiplerinin bu ifadesini bulup göstermesi gerektiğine dair sözlerine yer verilen haberin başlığında bile Sofuoğlu hakkında “Üniversiteler için fuhuş evleri diyen…” şeklinde bir tanımlama yapılıyor.

Bu şekilde bir tanımlamadan sonra Sofuoğlu’nun kendisine ilişkin savunmasını yayınlamanın bir manası kalıyor mu, onu da T24’ün editörlerine sormak gerekir!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum