1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Macaristan'da 'FETÖ' ile Bağlantılı Kuruluşlara Soruşturma
Macaristan'da 'FETÖ' ile Bağlantılı Kuruluşlara Soruşturma

Macaristan'da 'FETÖ' ile Bağlantılı Kuruluşlara Soruşturma

Macaristan'da FETÖ'yle bağlantılı oldukları belirtilen kuruluşlar hakkında soruşturma açılacağı açıklandı.

19 Ağustos 2016 Cuma 19:16A+A-

Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, FETÖ'nün Macaristan'daki yapılanmasına yönelik soruşturma başlatılacağını söyledi.

Başbakan Viktor Orban'ın FETÖ'nün Macaristan'da faaliyet gösteren kuruluşlarına yönelik soruşturma başlatılması talimatını verdiğini belirten Lazar, "Geçen hafta yapılan bakanlar kurulunda konu gündeme geldi. Sayın Başbakan, dış ticaret, dışişleri ve içişleri bakanlıklarının bu soruşturmayı birlikte yürütmesi talimatını verdi. Türk makamlarına daha sonra konu ile ilgili bilgi verilecek." dedi.

Türkiye'deki başarısız darbe girişimiyle ilgili bir soru üzerine de Lazar, Macaristan'ın Türkiye'nin istikrarını önemsediğini belirterek,"Müttefikimizin (Türkiye) duruşunu destekliyoruz." ifadesini kullandı.

MACARİSTAN DARBE GİRİŞİMİNE SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Macar hükümeti, FETÖ'nün darbe girişimini sert şekilde kınamıştı. Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Szijjarto, demokratik seçimlerle yönetimde bulunan Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, "Bu darbe girişimi, uygulanma biçimi ve hayatını kaybedenlerin sayısı itibariyle bir terör eylemi olarak da nitelendirilebilir." şeklinde konuşmuştu.

Macaristan'da FETÖ'yle bağlantılı iki okul ile iş adamları derneği ve kültür merkezi faaliyet gösteriyor.

HABERE YORUM KAT