1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Lütfü Koç: ‘Cezaevinde tutulmaya devam edersem kalıcı felce uğrayacağım’
Lütfü Koç: ‘Cezaevinde tutulmaya devam edersem kalıcı felce uğrayacağım’

Lütfü Koç: ‘Cezaevinde tutulmaya devam edersem kalıcı felce uğrayacağım’

Menemen cezaevinde bulunan tutuklu Lütfü Koç, Adalet Bakanına yazdığı mektupta, “Cezaevinde tutulmaya devam edersem kalıcı bir felce uğrayacağım ve öleceğim kesindir!”dedi.

15 Kasım 2020 Pazar 00:23A+A-

Menemen cezaevinde 18 aydır tutuklu bulunan ve ciddi sağlık sorunları olan Lütfi Koç yaşam mücadelesi veriyor. Bir yurtta yönetim memurluğu yapan Lütfi Koç karın fıtığı ve beyninde bulunan iki kist nedeniyle zor günler geçiriyor.

emzlpyrweammvsj.jpgİlk çocuğu serebral palsi ile doğan, ikinci çocuğu yüzde 100 engelli olan ailenin hayatı 15 Temmuz sonrasında değişenlerden. Lütfi Koç’un mektubunu eşi Züleyha Koç, sosyal medya adresinden paylaştı. Cezaevinde fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklarına rağmen tahliye edilmeyen Koç, yazdığı mektupta yetkililere şöyle seslendi:

“İlk tutuklandığımdan bu yana yerel mahkeme, istinaf, Yargıtay’a defalarca yazdım. Hiçbir cevap alamadım. Katlanılması çok zor ağır bir psikoloji içindeyim. Hiçbir şey için değil sadece ailem için, oğlum için ayakta kalmaya çalışıyorum. İçinde bulunduğum durumun aciliyeti ve özelliği; doktor doktor, hastane hastane dolaşıp hastalıklarıma bir çözüm bulmamı ve hepsinden değerlisi oğlumun yanında bulunmamı zorunlu kılıyor.”dedi.

Cezaevinde tutulmaya devam etmesi durumunda sıkıntılarının artacağını ifade eden Koç, “Cezaevinde tutulmaya devam edersem kalıcı bir felce uğrayacağım ve öleceğim kesindir!!! Bütün sorumluluğu yüksek makamınıza havale ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Koç, mektubunun son bölümünde şu ifadelere yer verdi: “Benim, ailemin, özellikle de oğlumun özel durumlarını hep birlikte değerlendirdik, hakkımda hukuki, insani, mantıklı, ölçülü bir karar verilerek durumuma uygun- her türlü denetimli serbestlik şartlarıyla ivedi olarak tahliye talep ediyorum. Gereğini saygılarım arz ederim.”

 

HABERE YORUM KAT