1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnanlı Alim Hani Fahs Toprağa Verildi
Lübnanlı Alim Hani Fahs Toprağa Verildi

Lübnanlı Alim Hani Fahs Toprağa Verildi

Lübnan'ın önde gelen Şii alimlerinden Hani Fahs'ın cenazesi toprağa verildi.

20 Eylül 2014 Cumartesi 00:07A+A-

Lübnan Yüksek Şii Konseyi üyesi Hani Fahs, doğduğu yer olan Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kentine bağlı Cebşit semtinde, yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cebşit'te kılınan cenaze namazına, siyasetçiler, Arap büyükelçiler, diplomatlar, AA Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı, Müslüman-Hristiyan din adamları ve vatandaşlar katıldı.

Namazının ardından Fahs'ın tabutu omuzlar üzerinde mezarlığa taşınarak naaşı defnedildi.

7 çocuk babası 68 yaşındaki Fahs, uzun süredir mücadele ettiği siroz hastalığına yenik düşerek dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

HANİ FAHS KİMDİR?

Şii Taklid Mercilerinden biri olarak tanınan ve ülkenin önde gelen entellektüelleri arasında anılan Fahs, "İran'ın Şiiliği Ortadoğu'da kendi ulusal çıkarları doğrultusunda kullandığını" ileri sürerek, bölgede yürütülen mezhepçi politikaları eleştiriyor, Şii ve Sünnilerin sivil platformlarda diyalog kurması gerektiğini savunuyordu. Fahs, Suriye'deki iç savaşa müdahil olan Hizbullah ve İran'a yaptığı sert eleştirileriyle tanınıyordu.

Yenilikçi İslam düşünürleri arasında değerlendirilen Fahs, Şii ve Sünni mezheplerinin yakınlaştırılması ile dinler arası diyalog çalışmalarını destekliyordu.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT