1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan’da Fetih Liderine Suikast
Lübnan’da Fetih Liderine Suikast

Lübnan’da Fetih Liderine Suikast

Binlerce Filistinlinin mülteci olarak yaşadığı Lübnan'da Fetih liderlerinden Talal El-Ürdüni’ye suikast düzenlendi.

26 Temmuz 2015 Pazar 01:15A+A-

Lübnanlı kaynaklar, Fetih’in Lübnan’daki yetkililerinden Talal El-Ürdüni ile yanında bulunan bir şahsın bugün Lübnan’ın güneyinde yer alan Sayda’daki Ayn’ul-Hulva Mülteci Kampı yakınlarında suikasta uğradığını belirtti.

Kaynaklar suikastçıların En-Nida’ul-İnsani Hastanesi yakınlarında Talal El-Ürdüni’ye pusu kurduklarını, El-Ürdüni’nin bölgeye gelir gelmez kurşun yağmuruna tutulduğunu, saldırı sonucu kendisiyle yanında bulunan kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

El-Ürdüni geçen sene de aynı yerde suikasta maruz kalmış, ancak saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Saldırıda Fetih lideri Talal El-Ürdüni ile beraberindeki şahıs hayatını kaybederken, yoldan geçen iki kişi de yaralandı.

Fetih liderinin suikast sonucu öldürülmesinin ardından Filistinliler arasında iç çatışmanın başlamasından endişe ediliyor.

Saldırından sonra Lübnan ve Filistinli yetkililer sağduyu çağrısında bulunarak, çatışmalardan uzak durulmasını istediler.

Lübnan’daki Filistinli mültecilerin kaldığı en büyük kamplardan biri olan Ayn’ul-Hulva’da yaklaşık 80 bin Filistinli mülteci yaşıyor. Kamp, örgütlerin çatışma sahası olmaktan bir türlü kurtulamadı. Kampı kontrol etmek için grupların saldırı ve suikastları bir türlü bitmiyor. 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT