1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da Bombalı Saldırı: 3 Ölü, 25 Yaralı
Lübnan'da Bombalı Saldırı: 3 Ölü, 25 Yaralı

Lübnan'da Bombalı Saldırı: 3 Ölü, 25 Yaralı

Lübnan'da Bekaa bölgesindeki bir askeri kontrol noktasına düzenlenen canlı bomba saldırısında 3 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı belirtildi.

20 Haziran 2014 Cuma 13:14A+A-

Sabahtan beri Beyrut'ta gerçekleşmesi muhtemel bir saldırıyı önlemek için operasyon üstüne operasyon yapan Lübnan güvenlik güçleri, saldırıyı yine de engelleyemedi. Lübnan'ın Bekaa bölgesindeki bir askeri kontrol noktasına düzenlenen canlı bombalı saldırıda 3 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı belirtildi.

SALDIRIYI KİM YAPTI?

Bu saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Bir emniyet kaynağı Beyrut el-Hamra'daki bir otele baskın düzenleyen güvenlik güçlerinin şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldığını, bu kişilerin saldırıyı düzenleyen bombacılarla alakalı olabileceğini ifade etti.

Geçen Mart ayında Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal beldesinde düzenlenen canlı bombalı saldırı 3 askerin ölümüne 3'ünün de yaralanmasına sebep olmuş, saldırıyı "Baalbek Ahraru's-Sunne Tugayları" isimli bir örgüt üstlenmişti.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜNE SUİKAST GİRİŞİMİ OLABİLİR

Emniyet kaynakları, Bekaa'daki  Dahr el-Beyder yolu üzerinde bulunan askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının, ülkenin en üst düzey güvenlik yetkililerinden Tümgeneral Abbas İbrahim'e yönelik suikast girişimi olduğunu belirtti. Kaynaklar, İbrahim'in olaydan yara almadan kurtulduğunu kaydetti.

13 GÖZALTI

Öte yandan sabahtan bu yana başta Beyrut Napeleon otelde olmak üzere çok sayıda operasyon yapan Lübnan güvenlik güçlerinin şu ana kadar 13 kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor. Gözaltına alınanlar arasında 3 IŞİD mensubunun da bulunduğu belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT