1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da Belediye Seçimleri Yapılıyor
Lübnan'da Belediye Seçimleri Yapılıyor

Lübnan'da Belediye Seçimleri Yapılıyor

Lübnan'da mayıs ayı boyunca devam edecek olan belediye seçimleri Beyrut, Bekaa Vadisi ve Baalbek şehirlerinde başladı.

08 Mayıs 2016 Pazar 17:15A+A-

Lübnan'da bugünden itibaren önümüzdeki her pazar günü ülkenin farklı bölgelerinde gerçekleşecek olan belediye seçimleri başladı.

Lübnan'da mayıs ayı boyunca her hafta sonunda ülkenin farklı bir bölgesinde devam edecek olan belediye seçimleri başkent Beyrut, Bekaa Vadisi ve Baalbek şehirlerinde oy verme işlemi yoğun güvenlik önlemleri altında başladı.

Yaklaşık 467 bin seçmenin bulunduğu başkent Beyrut'ta kurulan oy sandıklarında seçmenler sabah erken saatlerde oylarını kullanmaya başladı. Güvenlik güçlerinin oy kullanılan okullarda ve okulların etrafında ayrıca Beyrut caddelerinde geniş çaplı önlemler aldığı görüldü.

Sabah saatlerinde Beyrut'taki Hatice el-Kübra ortaokuluna gelen Lübnan başbakanı Temmam Selam'da oyunu burada kullandı. Oyunu kullandıktan sonra seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Selam, "Seçimlerin Lübnan siyasetini yeniden canlandıracağını ümit ediyorum." diye konuştu.

BELEDİYE SEÇİMLERİ SÜRECİ

Ülkede toplamda bin 27 belediye ve iki bin 500 muhtarlık bulunuyor. Lübnan'daki yasalara göre belediye seçimleri her 6 yılda bir yapılıyor. Seçimlerde öncelikle belediye meclisleri için aday listeleri hazırlanıyor. Belediye meclisinin seçilmesinden sonra seçilen üyeler bir araya gelerek belediye başkanını belirliyor. 

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT