1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da 2 Filistinli Çocuk Katledildi
Lübnanda 2 Filistinli Çocuk Katledildi

Lübnan'da 2 Filistinli Çocuk Katledildi

Mazlum Filistin halkına karşı aslan kesilen Lübnan ordusu Nehru'l-Barid’de 2 Filistinli çocuğu öldürdü.

16 Haziran 2012 Cumartesi 14:58A+A-

Lübnanlı kaynaklar, ülkenin kuzeyindeki Trablus şehrine yakın Nehru'l-Barid Filistin mülteci kampı girişinde konuşlanan Lübnan askerleriyle mülteciler arasında çıkan tartışmanın ardından askerlerin iki Filistinli çocuğu öldürdüğünü ve birkaçını da yaraladığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne bilgi veren kaynaklar, Lübnan askerlerinin girişte Filistinli bir genci durdurup dövmesini protesto eden kamp sakinleriyle askerler arasında çatışmaların çıktığını, askerlerin saldırılarına taşlarla cevap veren kamp halkına silahla karşılık veren askerlerin Ahmed Kasım (12) ile Ğanume ailesinden 16 yaşındaki bir genci silahla vurduğunu ifade etti.

Mayıs 2007 tarihinde Nehru'l-Barid mülteci kampında varlığı iddia edilen Fethu'l-İslam adlı örgütü bahane ederek kampa saldıran Lübnan askerleri onlarca insanı katletmiş, yüzlercesini yaralamış ve geriye birçok dul ve yetim bırakmıştı. Ülkeye saldıran Siyonist işgal ordusuna karşı tek bir mermi sıkmayan Lübnan ordusu Filistinli mültecilerin yaşadığı kampı harabeye çevirmişti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum