1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Litvanya'da Bayraktar TB2 seferberliği
Litvanya'da Bayraktar TB2 seferberliği

Litvanya'da Bayraktar TB2 seferberliği

Yüzlerce Litvanyalı, Baykar'ın ürettiği insansız hava aracını Ukrayna'ya alabilmek için gereken 6 milyon avronun yarısını sadece üç gün içinde topladı.

28 Mayıs 2022 Cumartesi 12:26A+A-

Dijital içerik platformu Laisves TV'nin başlattığı Ukrayna'ya Bayraktar İnsansız Hava Aracı kampanyasına yapılan yardım, sadece üç gün içinde 3 milyon avroya ulaştı. Ukrayna'ya gönderilmek istenen Bayraktar TB2 SİHA'nın fiyatı 6 milyon avro.

'ZAFERE KADAR PARA TOPLAYACAĞIZ'

Kampanyaya 100 avro gönderen 32 yaşındaki Agne Belickaite, "Bu savaş başlamadan önce hiçbirimiz silah alacağımızı düşünmüyorduk. Ama bu şimdi normal bir şey. Dünyanın daha iyi olması için bir şeyler yapılmalı" dedi. Rusya'nın Litvanya'ya saldırma ihtimalinin kendisini motive ettiğini söyleyen Belickaite, "Bir süredir Ukrayna'ya silah satın alınması için bağışta bulunuyorum. Zafere kadar da bağış yapmaya devam edeceğim" dedi.

'TARİHTEKİ İLK VAKA'

Litvanya Savunma Bakanlığı, İHA'nın yardım paralarıyla Türkiye'den satın alınması için gereken niyet mektubunun gelecek hafta imzalanmasını planladığını bildirdi.

Laisves TV'ye konuşan Ukrayna'nın Litvanya Büyükelçisi Petro Beshta, "Halkın Bayraktar gibi bir şey satın almak için para topladığı tarihteki ilk vaka bu. Eşi benzeri görülmemiş, inanılmaz" dedi. NATO ülkelerinin şimdiye kadar Ukrayna'ya gönderdiği ağır silahların çoğu, hala Doğu Avrupa'daki NATO üye ülkelerinin envanterlerinde bulunan Sovyet yapımı silahlardan ibaret.

 

 

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT