1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Lise Öğrencilerinden Halep'e 5 Ton Un
Lise Öğrencilerinden Halep'e 5 Ton Un

Lise Öğrencilerinden Halep'e 5 Ton Un

​​​​​​​Bursa'nın İnegöl ilçesindeki bir lisenin öğrencileri, "Halep Yanıyor, İnsanlar Ölüyor" kampanyasına 5 ton unla destek oldu.

18 Kasım 2016 Cuma 21:02A+A-

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Naire Çikayeva Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, aldıkları 5 ton unu, Suriye'nin Halep bölgesine ulaştırılması için Bursa İHH İnsani Yardım Derneği İnegöl Şubesi yetkililerine teslim etti.

Bursa İHH İnegöl Şubesince başlatılan "Halep Yanıyor, İnsanlar Ölüyor" yardım kampanyasına ilçedeki Naire Çikayeva Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı.

Kendi harçlıklarının yanı sıra aile ve yakınlarının maddi desteğiyle bir hafta içinde 5 bin ton un alan öğrenciler, unu Suriye'nin Halep bölgesine ulaştırılması için Bursa İHH İnegöl Temsilciliği yetkililerine okul bahçesinde teslim etti.

Lise Müdürü Cavit Yakşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin gayretleriyle bir hafta içinde 100 çuval un toplandığını belirterek öğrencilerinin gösterdiği duyarlılığın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Eğitim yuvalarını kendilerine bir hayırseverin kazandırdığını ifade eden Yakşi, "Biz her şeyden önce hayırsever okuluyuz. O yüzden biz hayrın her olduğu yerde elimiz olsun istiyoruz. Bu tür kampanyalarda hep İnegöl'ün en önde gelen okullarından biri oluyoruz." dedi.

10. sınıf öğrencisi Merve Aktaş, Halep'teki insanlar açlık çekerken kendilerinin istedikleri her şeyi alabilme şansına sahip olduklarına işaret ederek kampanya için harçlıklarını biriktirdiklerini, ailelerinden ve çevrelerindeki herkesten destek olmalarını istediklerini anlattı. Aktaş, "Bir sürü imkanımız var ve yemediğimiz ekmekleri çöpe atıyoruz. Onlar gerçekten buna muhtaç." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum