1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libyalı Âlim: "Çözüm Füzelerde Değil, Sandıkta!"
Libyalı Âlim: "Çözüm Füzelerde Değil, Sandıkta!"

Libyalı Âlim: "Çözüm Füzelerde Değil, Sandıkta!"

Libya'nın tanınmış din adamlarından Sallabi, "Libyalılar çözümü füzelerde değil sandıkta aramalıdır. Hafter de çözümü parlamentoda arasın." dedi.

28 Mayıs 2014 Çarşamba 09:36A+A-

Libya'nın tanınmış din adamlarından Dünya Müslüman Alimler Birliği üyesi Ali Muhammed es-Sallabi, silahların kullanılmadığı, kanın akmadığı bir çözüm arayışını hedeflediklerini, halkın çareyi sandıkta araması gerektiğini söyledi.

Sallabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bana göre, Libya'daki sorun hükümetin nasıl şekillenmesi gerektiğiyle ilgili. Bu da siyasilerle Libya’nın ileri gelenleri arasında diyalogla çözülebilecek bir durum. Bu noktada ulusal çıkarlarımız için bir görüş etrafında birleşmemiz gerekiyor" dedi.

Kimsenin ülkeyi ikiye bölmesine ve iç savaşa sürüklemesine izin vermeyeceklerini kaydeden Sallabi, "En önemli hedefimiz, silahların kullanılmadığı ve Libyalıların kanının akmadığı bir çözüm arayışıdır. Libyalılar çözümü füzelerde değil, sandıkta aramalıdır. Ülkede devrimin kazanacağı siyasi bir süreç istiyoruz ve bu vatanın evlatlarının askeri anlamda ikiye bölünmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Ülkedeki sorunların diyalogla çözülebileceğini vurgulayan Sallabi, "Artık taraflar birbiriyle görüşmeye, konuşmaya başladı. Ben de bütün kabile ve taraflarla meselenin çözümü için görüşmeler gerçekleştiriyorum" ifadelerini kullandı.

"Hafter, Çözümü Parlamentoda Arasın"

Emekli Tuğgeneral Halife Hafter'in Milli Genel Kongre'ye (MGK) yönelttiği eleştirilere katıldığını ancak yönetimine katılmadığını kaydeden Sallabi konuşmasına şöyle devam etti:

"Hafter'in terörle mücadele konusundaki tutumuna katılıyorum. Fakat böyle bir mücadele olmaz, onlar da en nihayetinde bu toprakların çocukları, bu mücadele için seçilmiş bir hükümetin ve yargı sisteminin olması gerekiyor. Ayrıca komşu ülkelerle ortak girişimlerin olması gerekiyor."

Henüz kimin terör faaliyetleri yaptığının kesinlik kazanmadığını, bunun ciddi bir şekilde araştırılması gerektiğini savunan Sallabi, sözlerini şöyle bitirdi:

"Pek çok farklı suikast gerçekleşti, bu noktada biz terörün her rengine karşıyız. Hafter'i terörle mücadele konusunda parlamentoya davet ediyoruz. Kendisinin meşru yönetime destek vererek bu mücadeleyi gündeme getirme hakkı bulunuyor." 

 

HABERE YORUM KAT