1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'dan Türkiye şirketlerine davet
Libya'dan Türkiye şirketlerine davet

Libya'dan Türkiye şirketlerine davet

Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Abdullah el-Lafi, Türkiye şirketlerinin en kısa sürede ülkesinin yeniden yapılandırılmasına katkı sunmak için Libya'ya geri dönmeleri gerektiğini söyledi.

20 Nisan 2021 Salı 23:39A+A-

Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Abdullaj Lafi ile Türkiye'nin Libya Büyükelçisi Kenan Yılmaz başkent Trablus'ta bir araya geldi.

Başkan Yardımcısı Lafi, Türkiye'nin Libya'da siyasi sürecin, barışın ve istikrarın desteklenmesindeki rolünden övgüyle söz etti.

Türk şirketleri ülkesine davet eden Lafi, "Türk şirketlerinin en kısa sürede Libya'nın yeniden yapılandırılmasına katkı sunmak için Libya'ya geri dönmeleri gerekiyor. Özellikle elektrik alanındaki Türk şirketlerin deneyiminden yararlanabiliriz" dedi.

Büyükelçi Yılmaz da, Türkiye'den büyük bir bakanlar heyetinin çeşitli alanlarda işbirliğinin artırılmasını görüşmek için yakında Libya'yı ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

İki ülke arasında 5 anlaşma imzalanmıştı

İki ülke arasındaki tarihi bağlara ve ilişkilerdeki derinliğe dikkat çeken Yılmaz, Türkiye'nin Libya'da ulusal uzlaşmayı desteklemeye hazır olduğunu anlattı.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, 12 Nisan'da beraberindeki 5 başbakan yardımcısı, 14 bakan ve Genelkurmay Başkanından oluşan heyetle Türkiye'ye gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe huzurunda, iki ülke arasında 5 anlaşma imzalanmıştı.

HABERE YORUM KAT