1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'dan, 'İşgalcilere destek veren ülkelerle ilişkilerin kesilmesi' çağrısı
Libya'dan, 'İşgalcilere destek veren ülkelerle ilişkilerin kesilmesi' çağrısı

Libya'dan, 'İşgalcilere destek veren ülkelerle ilişkilerin kesilmesi' çağrısı

Libya Devlet Yüksek Konseyi, "İşgal güçlerini destekleyen ülkelerle ilişkilerin kesilmesi, gaz ve petrol ihracatının durdurulması ve Gazze Şeridi'ne yönelik haksız saldırılar durdurulana kadar ürünlerinin boykot edilmesi" çağrısında bulundu.

26 Ekim 2023 Perşembe 22:09A+A-

Libya Devlet Yüksek Konseyi, Gazze Şeridi'ndeki gelişmelerin ele alınması için Trablus'ta olağanüstü oturum düzenledi.

Konsey tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre oturumda, "öldürme, zorla yerinden etme, soykırım, su ve elektriğin kesilmesi, gıda ve tıbbi malzeme tedarikinin engellenmesi gibi işgalci İsrail'in Gazze Şeridi başta olmak üzere Filistin halkı aleyhinde yaptıkları" görüşüldü.

Oturumda Gazze sakinlerine acil insani ve tıbbi yardım sağlama ve ulaştırmanın yollarının da tartışıldığı kaydedilen açıklamada, "Libya halkın, toprakları zalim işgal güçlerinden kurtarılıncaya kadar Filistin'deki kardeşlerine destek verecek ve onların yanında olacak." ifadeleri kullanıldı.

Konsey üyelerinin oturumda ayrıca "İşgal güçlerine destek veren ülkelerle ilişkilerin kesilmesi, gaz ve petrol ihracatının durdurulması, ürünlerinin boykot edilmesi, Gazze'ye yönelik haksız saldırılar durduruluncaya kadar bu ülkelerin büyükelçileriyle ilişkilerin askıya alınmanı" istediği aktarıldı.

Açıklamada, söz konusu ülkelere ilişkin bilgiye ise yer verilmedi.

HABERE YORUM KAT