1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'da Kabine İş Başında
Libya'da Kabine İş Başında

Libya'da Kabine İş Başında

Başbakan Maatik tarafından kurulan yeni hükümette yer alan bakanlar, meclis başkanının huzurunda yemin ederek göreve başladı.

27 Mayıs 2014 Salı 12:17A+A-

23 bakanlıktan oluşan hükümetin 19 bakanının yemin ederek görevine başlarken Başbakan Maatik geriye kalan 4 bakanlığı, krizden çıkış hükümeti kurulması için muhalif siyasi güçlere bıraktı.

Muhaliflere eğitim, savunma, dışişleri ve planlama bakanlıkları verilecek.

Çatışmaların arttığı Libya'da seçim kurulu ülkede parlamento seçimlerinin 25 Haziran'da yapılacağını açıkladı. Seçim sonucunda belirlenecek parlamento geçici Milli Genel Kongre'nin yerini alacak.

Darbe tehdidi

Kaddafi rejiminin devrilmesinin ardından istikrarı yakalayamayan Libya bu kez darbe tehdidiyle karşı karşıya bulunuyor.

Libya'da emekli Tuğgeneral Hafter, kısa bir süre önce Bingazi'deki devrimci birlikleri "tekfircilik ve aşırıcılıkla" suçlayarak, bu gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuştu.

Haftar'e bağlı birlikler ile orduya bağlı Ra'fallah Sehati Taburu arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Tobruk'taki hava, kara ve deniz güçleri, Hava Kuvvetleri Komutanı Yarbay Cuma el-Abani, Özel Kuvvetler Komutanı Albay Venis Buhamade, Ömer el-Muhtar Taburu, Tobruk Ulusal Güvenlik Müdürlüğü, eski Başbakan Ali Zeydan, Bingazi Havaalanı'nın güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik güçleri ile Bingazi Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler de Hafter liderliğindeki gruplara katıldığını açıklamıştı.

 Al Jazeera ve Ajanslar

HABERE YORUM KAT