1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'da Hafter Milislerine Ait İşkence Zindanları Ortaya Çıktı
Libya'da Hafter Milislerine Ait İşkence Zindanları Ortaya Çıktı

Libya'da Hafter Milislerine Ait İşkence Zindanları Ortaya Çıktı

​​​​​​​Libya'nın Terhune kentinde, darbeci Hafter'e bağlı milislere ait işkence zindanları ortaya çıktı.

08 Temmuz 2020 Çarşamba 15:58A+A-

Trablus merkezli "February" televizyonu, Terhune'de Hafter milisleri tarafından kullanılan, muhaliflerin hapsedildiği, bir insanın sadece oturabileceği yükseklikte ve demir kapılarla tahkim edilmiş zindanların görüntülerini yayınladı.

Zindanların "insan fırınları" olarak isimlendirildiği haberde, hücrelerin üst taraflarında ateş yakılarak içerideki tutsakların sıcağa maruz bırakıldığı aktarıldı.

Söz konusu zindanların Hafter milislerine bağlı Kani kabilesi mensubu teröristlere ait olduğuna işaret edilen haberde, Libya halkının görüntüleri "dehşetle izlediği ve tepki gösterdiği" ifade edildi.

Görüntülerin sosyal medyadaki yansımaları

Görüntüler sosyal medyada da tepki topladı.

Bir kullanıcı, Hafter'in zindanlarını Hitlerin Yahudiler için oluşturduğu "toplama kamplarına" benzetirken, bir diğeri de Hafter milislerinin yaptığını "holokost" olarak nitelendirdi.

Libya Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, Hafter'e bağlı milislerin Trablus'un güneyi ve Terhune'deki savaş suçlarını incelemek üzere ülkeye araştırma heyeti göndereceği bildirilmişti.

Birleşmiş Milletler, Hafter milislerinin Trablus'un güneyine döşediği mayınlar nedeniyle 138 ölü ve yaralı bulunduğunu açıklamıştı.

Libya ordusu 5 Haziran'da Terhune'yi Hafter milislerinden temizleyerek kentte kontrolü sağlamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT