1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya’da Anlaşma Konusunda Kritik Hafta
Libya’da Anlaşma Konusunda Kritik Hafta

Libya’da Anlaşma Konusunda Kritik Hafta

Libya’da Milli Genel Kongre, talepleri doğrultusunda değişiklik yapılmadığı sürece sunulan ittifak metnini imzalamayacağını açıkladı.

08 Temmuz 2015 Çarşamba 09:42A+A-

Lokman Doğmuş / Haksöz Haber

Milli Genel Kongre adına yapılan açıklamada Fas’ın Sahirat kentinde süren görüşmelere devam etme çağrısında bulunuldu. Kongre’nin Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulması konusunda ve İttifak Metninin temyize götürülmesine karşı kanuni önlem alınması konusunda ısrarcı olduğu belirtildi.  

Libya’da halihazırda sürmekte olan siyasi anlaşmazlık ve çatışmalara son vermek amacıyla Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon başkanlığında yürütülen görüşmelerden sonra hazırlanan ittifak metni geçtiğimiz hafta son şekli ile taraflara sunulmuş, ilga edilen darbe yanlısı “Temsilciler Meclisi”nin kabul ettiği metni Milli Genel Kongre temsilcilerinin imzalaması için yoğun baskı uygulanmış hatta temsilcilerinin tehdit edildiği iddia edilmişti. Milli Genel Kongre, görüşmelerden çekilmemekle birlikte oldu bittiye getirilmek istenmesine karşı kararlı bir duruş sergilemiş bulunuyor. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT