1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya’da 65 göçmen cesedi toplu mezara gömülmüş
Libya’da 65 göçmen cesedi toplu mezara gömülmüş

Libya’da 65 göçmen cesedi toplu mezara gömülmüş

Libya'nın başkenti Trablus'un güneydoğusundaki Şuveyrif bölgesinde 65 düzensiz göçmenin cesedinin bulunduğu bir toplu mezarda bulunduğu bildirildi.

23 Mart 2024 Cumartesi 19:21A+A-

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Libya'nın başkenti Trablus'un güneydoğusunda bulunan bir toplu mezarda 65 düzensiz göçmenin cesedinin bulunmasına ilişkin şok ve endişe içerisinde olduklarını belirtti. Bulunan cesetler, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretinin karanlık yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

IOM'un yaptığı yazılı açıklamada, Libya'nın güneydoğusunda keşfedilen toplu mezarda 65 düzensiz göçmenin cesedinin bulunmasından duyulan şok ve endişe vurgulandı. Ölen göçmenlerin uyrukları hakkında bir bilgi verilemezken, çöldeki kaçırılma süreçlerinde hayatlarını kaybettikleri tahmin ediliyor. Bu trajedi, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretiyle mücadelede koordineli bir müdahalenin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Açıklamada, düzensiz göçmenlerin karşılaştığı zorlukların acilen ele alınması gerektiği belirtilirken, yasal göç yollarının olmamasının bu tür trajedilerin devam etmesine neden olacağına dikkat çekildi. IOM, düzenli göç fırsatlarının sağlanmasının bu tür olayların önlenmesinde kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

IOM'un Kayıp Göçmenler Projesi verilerine göre, Akdeniz'in düzensiz göçmenler için en ölümcül rotası olduğu belirtiliyor. 2023 yılında, bu son olay hariç, en az 3 bin 129 düzensiz göçmenin Akdeniz'de öldüğü veya kaybolduğu bildirildi. Bu veriler, göçmenlerin maruz kaldığı tehlikelerin ve zorlukların boyutunu gözler önüne seriyor.

 

Kaynak: AA, Karar

HABERE YORUM KAT