1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'da 17 Şubat Hazırlığı ve Yıkılan Anıt
Libyada 17 Şubat Hazırlığı ve Yıkılan Anıt

Libya'da 17 Şubat Hazırlığı ve Yıkılan Anıt

Libya'da 17 Şubat devrim yıldönümü kutlamaları "abartıya kaçmadan" yapılacak.

14 Şubat 2012 Salı 09:46A+A-

LOKMAN DOĞMUŞ / HAKSÖZ-HABER

Libya Geçici Milli Meclisi 17 Şubat devrim kutlamalarının yerel meclisler aracılığıyla düzenleneceğini ve kutlamalarda askeri gösteri yapılmayacağını bildirdi.

Savaş boyunca yaşanan ve halen devam eden yaralı ve kayıp aileleri ile ilgili acılar nedeniyle resmi kutlama da yapılmayacak.

Meclis sözcüsü Muhammed Nasr el Harizi Pazartesi günü basına yaptığı açıklamada talimatın tüm birimlere iletildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Fevzi Abdulali de Cuma gününe denk gelen ilk 17 Şubat kutlamalarını sabote etmek isteyenlerin olabileceğini ancak bakanlığın her türlü tedbiri aldığını söyledi. Abdulali, Kaddafi yanlısı olup herhangi bir suç işlemeyenlere yönelik hoşgörünün emniyeti ihmal anlamına gelmediğini söyledi.

Öte yandan Libya Fetva Kurulu “Dar el İfta” 17 Şubat kutlamalarında aşırıya kaçılmamak şartıyla kutlama için bir engel olmadığına hükmetti. Ancak havaya ateş etmeyi yasakladı.

Adi Suçlular Haricindeki Mahpuslara Af Geldi

Bu arada Geçici Milli Meclis başkanı Mustafa Abdulcelil 17 Şubat 2011 öncesi işlenen, hırsızlık, kişisel intikam, tecavüz, gasp, katil ve işkence gibi insan hakları ihlalleri dışındaki suçlardan hüküm giyenlerin tümünü affeden kararı imzaladı.

cemal-abdunnasir-aniti_bingazi01.jpg

Cemal Abdunnasır’ın Anıtı Yıkıldı

Bingazi'de Muammer Kaddafi döneminde inşa edilen Cemal Abdunnasır anıtı yıkıldı. Henüz bilinmeyen bir sebeple bir araya gelen silahlı topluluk iş makineleriyle anıtı yerle bir etti. Grup Cemal Abdunnasır ismiyle anılan caddenin adının da bundan böyle "İstiklal" caddesi olacağını belirtti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta  Cemal Abdunnasır'ın posterlerini taşıyan bir grup olayı protesto etti.

İşte yıkım anı:

HABERE YORUM KAT