1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya Türkiye’den Ne Bekliyor?
Libya Türkiye’den Ne Bekliyor?

Libya Türkiye’den Ne Bekliyor?

​​​​​​​Libya’nın darbeye direnen meşru hükümetine verilecek çok yönlü bir desteğin Libya’lılar nezdinde kabul göreceği ve Türkiye’nin de uzun vadede kuzey Afrika’da daha etkili olması konusunda önemli bir adım olacağı kesindir.

05 Ocak 2020 Pazar 11:28A+A-

Lokman Doğmuş / Haksöz Haber

Cuma günü Trablus’ta Mitiga hava alanı 20 grad füzesi ile vuruldu. Bu saldırıda bir kişi öldü, hava alanı kullanılamaz hale geldi fakat kimsenin dikkatini çekmedi. Hafter güçleri Trablus, Zaviye, Mısrata ve diğer birçok Libya kentini aylardır hatta yıllardır bombalıyor. Kadın, çocuk, yaşlı demeden öldürüyor, fakat hiçbir ülke bunu kınama gereği bile duymuyor.

Hafter’in Trablus’a saldırılarını arttırması karşısında Libya’da meşru hükümet Amerika, İngiltere, Türkiye, İtalya ve Cezayir’den yardım istedi. Ancak bu beş ülkeden Türkiye dışında ciddi bir karşılık veren olmadı. Üstelik Türkiye’nin yardımını da bütün katliamları yok sayarak engelleme derdindeler.

Hafter’in bu derece güçlenmesinde büyük rolü olan ülkelerden Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan her türlü desteği vermeye devam ediyor. Rusya, Libya hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesine karşı çıkıyor. Almanya, Berlin’de henüz tarihi belli olmayan bir toplantı düzenleyeceğini açıkladı, Cezayir yeni bir girişim başlatacağını ilan etti ama Libya’da değişen bir şey yok.

Yazının Devamı >>>