1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya Ordusu Hamza ve Yermük Askeri Kamplarını Hafter'den Geri Aldı
Libya Ordusu Hamza ve Yermük Askeri Kamplarını Hafter'den Geri Aldı

Libya Ordusu Hamza ve Yermük Askeri Kamplarını Hafter'den Geri Aldı

​​​​​​​Libya Dışişleri Bakanlığı, başkentin güneyinde, Hafter'e bağlı milislerden geri aldıkları noktalardan birinde yabancı paralı asker cesedi bulunduğunu duyurdu. Aynı bölgede Rus yapımı mayın ele geçirildiği de aktarıldı.

23 Mayıs 2020 Cumartesi 23:00A+A-

Libya ordusu, darbeci Hafter milislerinin kontrolündeki Hamza ve Yermük askeri kamplarını geri aldı.

Libya Ordusu'nun, darbeci Hafter'e baskısı her geçen gün daha da artıyor. Hafter milisleri işgal ettiği bölgeleri tek tek kaybediyor.

Libya Ordusu Resmi Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, yaptığı yazılı açıklamada, ordu birliklerinin, Halife Hafter'e bağlı milisleri başkentin güneyindeki stratejik Hamza Askeri Kampı ve Yermük Askeri Kampı'ndan çıkardıklarını belirtti.

Polis kolejini de geri alan ordu, el-Meşru bölgesi ekseninde de ilerleme sağladı.

Hafter milisleri güneye kaçıyor 

Ağır yenilgiye uğrayan Hafter milisleri ise çöl bölgesi olan güney kesimlere kaçıyor. Ancak, milisler boşalttıkları bölgelerde terör örgütü DEAŞ gibi mayınlarla tuzaklama yapıyor.

Ordu sözcüsü Kununu, mayın tuzaklama yöntemine Sirte'de şahit olduklarını açıkladı.

Paralı askerlerin cansız bedenleri bulundu

Öte yandan Libya Dışişleri Bakanlığı, başkentin güneyinde yabancı paralı askerlerin cansız bedenlerinin bulunduğunu açıkladı. Güvenlik birimleri ve adli makamlarla yürütülecek ortak çalışmayla bir rapor hazırlanacak.

Rapor, ülkedeki yabancı paralı askerlerin varlığına yönelik ek bir delil olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine sunulacak.

HABERE YORUM KAT