1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya Fetva Kurulundan IŞİD Açıklaması
Libya Fetva Kurulundan IŞİD Açıklaması

Libya Fetva Kurulundan IŞİD Açıklaması

Libya'da devrimci İslami güçlerle IŞİD arasındaki çatışmada Ebuslim Tugayı komutanı Salim Derbi şehit oldu. Libya Fetva Kurulu, IŞİD'e karşı direniş çağrısında bulundu.

11 Haziran 2015 Perşembe 12:16A+A-

Lokman Doğmuş / Haksöz-Haber

Libya Fetva Kurulu Şer’i Araştırmalar Komisyonu, kendisini “İslam Devleti” olarak ilan eden IŞİD’e karşı birlik olmaya çağırarak gençleri bu örgütün yalan ve propagandalarına kapılmamaları konusunda uyardı ve herkesi direnişe ve IŞİD’le savaşmaya çağırdı. Komisyon, IŞİD’in başka ülkeleri harap ettiği gibi Libya’yı da harap etmesine izin vermemelerini istedi ve Derne Şura Meclisi ve Ebuslim Tugayı komutanı Salim Derbi’nin şehadeti vesilesi ile Derne halkına taziyelerini iletti.

Darbeci asker Halife Hafter’e bağlı hava kuvvetleri ise Derne’de IŞİD’le savaşan İslami grupların mevzilerini bombaladı. IŞİD’in Derne’ye saldırmasından sonra direnişe geçen Derne Şura Meclisi’ne bağlı güçlerle şiddetli çatışmalar sonucu IŞİD’in Derne’den püskürtüldüğü bildiriliyor.

salim-derbi-libya03.jpg
Salim Derbi, çocuklarıyla...

Derbi Afganistan’da da Savaşmıştı

Derne Şura Meclisi’ne bağlı Ebuslim Şehitleri Tugayı komutanı Salim Berani Derbi de IŞİD’le savaşta hayatını kaybetti. Derbi daha önce Afganistan’da cihada katılmış, 1996’da Libya’ya dönmüş Derne’de gizlice çalışmış ve Kaddafi güçlerine teslim olmamıştı.

nasir-el-akr.jpg
Nasır el Akr

IŞİD’in Derne Şura Meclisi komutanlarından Nasır el Akr’ı suikastla öldürmesinden sonra çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden Salim Derbi’nin cenaze namazı bugün ikindi vaktinde Trablus Şehitler meydanında kılınacak. 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum