1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya Başbakanı Ahmed Maatik'in Evine Roketli Saldırı
Libya Başbakanı Ahmed Maatik'in Evine Roketli Saldırı

Libya Başbakanı Ahmed Maatik'in Evine Roketli Saldırı

Libya Başbakanı Maatik, "Evime saldırı düzenlenmesi bizi yolumuzdan alıkoymayacak hatta bu yolda yürümek için daha çok motive edecek" dedi.

27 Mayıs 2014 Salı 15:08A+A-

 Libya Başbakanı Ahmed Maatik, evine düzenlenen roket saldırısının kendisini "yolundan geri döndüremeyeceğini" belirtti.

Evine RPG tipi roketle düzenlenen saldırının ardından AA muhabirine konuşan Maatik, "Evime saldırı düzenlenmesi bizi yolumuzdan alıkoymayacak hatta bu yolda yürümek için daha çok motive edecek. Bizler Libya'nın kritik durumdan geçtiğinin idrakindeyiz ve geçiş dönemimin barışçıl şekilde tamamlanması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"Saldırganlardan birinin durumu kritik olduğu için üzülüyorum"

Saldırgan hayatını kaybetmeden önce yaptığı değerlendirmede Maatik, "Saldırganlardan birinin durumu kritik olduğu için derin üzüntü duyuyorum. Bunun olmasını istemezdik" ifadesini kullandı.

İstedikleri tek şeyin Libya'nın istikrarı ve inşası olduğunu vurgulayan Maatik, evine düzenlenen saldırıya işaret ederek, "Hedefe bu şekilde ulaşılamaz" diye konuştu.

Maatik'in başkent Trablus'un Endülüs Mahallesi'nde bulunan evine bugün RPG tipi roketatarla düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, saldırganlardan biri ölmüş, diğeri yaralanmıştı. 

Libya'da Maatik başkanlığındaki yeni kabine dün yemin ederek görevine başlamıştı.

HABERE YORUM KAT