1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Liberman'ın Açıklamaları Savaş İlanı Niteliğinde"
"Liberman'ın Açıklamaları Savaş İlanı Niteliğinde"

"Liberman'ın Açıklamaları Savaş İlanı Niteliğinde"

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Salah, "Liberman'ın ifadeleri Hazreti Muhammed'e, İslam ümmetine, Arap alemine ve Filistin halkına savaş ilanı niteliğindedir" dedi.

11 Mart 2015 Çarşamba 12:16A+A-

1948 Filistin İslami Hareketi'nin lideri Raid Salah, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın "Bize karşı olanların başını baltayla kesmek lazım" şeklindeki açıklamasının, Müslümanlara yönelik "bir savaş ilanı" niteliğinde olduğunu söyledi.

Salah, AA muhabirine, Liberman'ın son açıklamaları ve İsrail'deki genel seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Liberman'ın Filistinliler için sarf ettiği sözlerinin yorumu hak etmediğini ifade eden Salah, "Liberman'ın patavatsız bir yapısı var. İfadeleri Hazreti Muhammed'e, İslam ümmetine, Arap alemine ve Filistin halkına savaş ilanı niteliğindedir" dedi.

Açıklamaların seçime yönelik olduğunu dile getiren Salah, şöyle devam etti:

"Liberman'ın açıklamalarının asıl nedeninin genel seçimde kendisini bekleyen mutlak yenilgiden kurtulma olduğunu sanıyorum. Saldırmadığı Müslüman, Arap ve Filistinli taraf kalmadı. Bunların arasında 1948 Filistin İslami Hareketi de var. Liberman aslında uzun zamandır Hareketi dağıtmakla tehdit ediyordu. Liberman kim? Gece kulübünün önünde bir korumaydı. Onun kültürü ancak bu kadar. O nedenle bu ifadeler ancak öyle birinden çıkar."  

İsrail'deki parlamento seçimi

İsrail'de 17 martta yapılacak seçime ilişkin Salah, "Seçim atmosferi hala net değil. Yeni hükümetin nasıl şekilleneceğini tahmin etmek zor. Ancak gelecek hükümetin büyük ihtimalle yine Binyamin Netanyahu başkanlığında kurulacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

Salah, tahmin ettiği şekilde kurulacak bu hükümetin "maceracı ve çocuksu yaklaşımının devam edeceğini ve yeni yönetimin kısa süreli olmasını beklediğini" de söyledi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik tehdit ve tehlikelere karşı, uluslararası topluma güvenmediklerini belirten Salah, "Allah'a tevekkül ederek, kendimize güveniyoruz. Gelecek hükümetin Mescid-i Aksa'ya karşı gerçekten tehlikeli adımlar atacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

Raid Salah, "Gelecek yönetim Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekansal olarak (Yahudiler ve Müslümanlar arasında) bölme yolunda ilerleyebilir. Bundan daha büyük tehlikeler de olabilir. Çünkü daha önce söylediğim gibi bu hükümet çocuksu ve maceracı olacak" dedi.

"Ne Knesset'i ne de seçimleri destekliyoruz"

İslami Hareket'in seçimde hiçbir tarafı desteklememesine değinen Salah, İsrail parlamentosu Knesset'in İsrail toplumunu koruma amacına hizmet ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Knesset'te Arap milletvekili olmasına ilişkin 19 döneme uzanan gerçekten uzun bir deneyimimiz var. Ancak bu girişimden neredeyse hiçbir şey istifade etmedik. Hiçbir hakkımızı elde edemedik. Buna rağmen İsrail mecliste Arapların yer almasını uluslararası toplum önünde zor duruma düşmemek için kullandı. Bu sebepler çok net. Gün geçtikçe kanaatimiz daha da güçlendi. Ne Knesset'i ne de seçimleri destekliyoruz."

Liberman, lideri olduğu Evimiz İsrail Partisi'nin Herzliya ilinde düzenlenen seçim mitinginde yaptığı konuşmada, "İsrailli Araplardan bizim yanımızda duranlar her şeyi elde edecek ama bize karşı olanların başını baltayla kesmek lazım. Yoksa bu topraklarda İsrail diye bir şey kalmaz" ifadesini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT