1. HABERLER

  2. HABER

  3. KYB'den HDP'ye 'Sert Eleştiri'
KYB'den HDP'ye 'Sert Eleştiri'

KYB'den HDP'ye 'Sert Eleştiri'

Kürdistan Yurtseverler Birliği Politbüro Sorumlusu Bextiyar, "HDP, 7 Haziran seçimlerinden sonra büyük yanlışlar yaptı ve silah ile arasına mesafe koyamadı" dedi.

17 Kasım 2015 Salı 15:05A+A-

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Sorumlusu Mele Bextiyar, HDP'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra "büyük yanlışlar yaptığını" belirterek, "HDP, 7 Haziran seçimlerinden sonra silah ile arasına mesafe koyamadı" dedi.

Irak'ın Süleymaniye kentinde katıldığı bir seminerde konuşan KYB'nin önde gelen isimlerinden Bextiyar, HDP ve PKK'ya "sert eleştirilerde" bulundu.

HDP'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra şiddet ve silah ile arasına mesafe koyamadığını ifade eden Bextiyar, partinin 1 Kasım seçimlerinde aldığı "ağır yenilgi"nin de bundan kaynaklandığını söyledi.

7 Haziran seçimlerinden sonra HDP'ye mesaj gönderdiklerini ve Kandil'e "gizlice" giderek PKK yöneticileriyle görüştüklerini aktaran  Bextiyar, şu değerlendirmede bulundu:

"HDP, 7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekili çıkarınca onlara AK Parti ile hükümet kurmaları gerektiği yönünde bir mesaj gönderdik. Sonra da Kandil'e giderek Cemil Bayık ile görüştük. Orada PKK'nın diğer organlarıyla da bir araya geldik. Onlara eğer HDP üzerinde etkiniz varsa, AK Parti ile hükümet kurmaları gerektiğini söyleyin dedik. Bunu KYB'nin resmi görüşü olarak aktardık. Gelişmelerin tehlikeli bir noktaya gittiği hususunda uyarıda bulunduk."

Bextiyar daha sonra yaptığı görüşmelerde de bu tutumunu sürdürdüğünü ve uyarılarına devam ettiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Süleymaniye'de KYB merkezini ziyareti esnasında da bu eleştirileri kendilerine ilettiğini ifade eden Bextiyar, şunları kaydetti:

"Figen Yüksekdağ da HDP heyetiyle Süleymaniye'ye geldiğinde ona şunu söyledik: 'Sayın Yüksekdağ siyasi mücadeleyi silahlı çatışmalara karıştırmayın. Siyasete şiddeti bulaştırmayın. Sivil mücadeleye silah karıştırmayın. Parlamentodaki siyasi mücadele ile silah arasına mesafe koyun'. Cevaben karıştırmıyoruz dedi. Biz ise 'Karıştırdığınızı görüyoruz. Siyasete silahı bulaştırıyorsunuz' diye eleştiride bulunduk. Halkların mücadelesindeki en büyük tehlike sivil mücadele ile şiddetin birbirine karıştırılmasıdır. HDP, 7 Haziran seçimlerinden sonra büyük yanlışlar yaptı ve silah ile arasına mesafe koyamadı."

AA

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT