1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Kuşatma Altındaki Humus Sizi Çağırıyor!” Cuması
“Kuşatma Altındaki Humus Sizi Çağırıyor!” Cuması

“Kuşatma Altındaki Humus Sizi Çağırıyor!” Cuması

Suriye halkı tüm katliamlara rağmen yine sokakları doldurdu. Bu Cuma, yaklaşık 100 gündür kuşatma altındaki Humus’a adandı.

07 Eylül 2012 Cuma 20:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de bugünkü Cuma namazı gösterileri Humus’a adandı. Yaklaşık 100 gündür Esed güçleri altında muhasara altında tutulan Humus’a atfen “Kuşatma Altındaki Humus Sizi Çağırıyor!” adı verilen gösteriler yine katliamlara rağmen tüm şehirlerde kalabalık bir şekilde gerçekleştirildi.

El Mevt Ve Le'l Mezelle!

Eş-Şaar semti bombardıman altında olmasına rağmen Cuma namazından sonra Esed karşıtı gösteri yapmak için sokaklara böyle döküldü:

"Zillettense ölümü tercih ederiz!" sloganlarının atıldığı bu semte, Cuma vaktinde 20 füze düştüğü belirtildi.

***

Camiler Bombalandı…

Öte yandan bugün Şam ve Halep’te camilerin hedef alındığı ve bazı camilerin Cuma vaktinde bombalandığı bilgisi ulaştı. Suriye ordusunun düzenlediği saldırıların hedefi haline gelen birçok cami kullanılamaz hale geldi. Şam’daki camide ölenlerin olduğu belirtildi. Halep Azez’deki saldırıda da bir kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

106 KİŞİ KATLEDİLDİ

Suriye'de rejime bağlı güçlerin muhaliflere yönelik saldırılarında bugün –şu ana kadar- hayatını kaybedenlerin sayısının en az 106 olduğu ve bu sayıya bazı şehirlerdeki katliamın henüz dâhil olmadığı belirtildi. 

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Şam ve banliyölerinde 24, Deyru'z Zor'da 13, Humus'ta 14, Halep'te 11, Dera'da 5, İdlib'de 3 kişinin öldürüldüğünü ve bunların 8'inin çocuk, 5'inin kadın olduğunu kaydetti. Bu açıklamadan sonra ölü sayısının arttığı bildirildi.

Öte yandan, Suriye devlet televizyonundan yapılan açıklamada, Şam'ın merkezinde bulunan Mezze semtindeki Adalet Sarayı ve Enformasyon Bakanlığı yakınlarında bomba yüklü bir aracın patlatıldığı belirtildi. Çok sayıda aracın hasar gördüğü ve maddi zararın meydana geldiği patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Özellikle Humus'un Rastan beldesi ile Deyru’l Zor'un Ebu Kemal beldesinin çok ağır bir şekilde bombalandığı bildiriliyor.

ŞAM - DEYR KANUN

***

HAMA

***

İDLİB - EL SARMİN

İDLİB - EL BEŞİRİYE

İDLİB - MEŞMEŞAN

***

HALEP - DABİK

HALEP - BATBU

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum