1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Kürdüm" demek bölücülükmüş!
"Kürdüm" demek bölücülükmüş!

"Kürdüm" demek bölücülükmüş!

Suriyeliler, Afganlar, Pakistanlılar aleyhinde kullandığı çirkin ifadeler ile popülizm söylemlerine başvuran Ümit Özdağ, ırkçı nefretini bu defa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ üzerinden Kürtlere yöneltti.

08 Mayıs 2022 Pazar 18:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Kurduğu parti ile seçmenlere ulaşamayacağını öngören Ümit Özdağ, popülizmle harmanladığı ırkçılığını Türkiye’ye gelen göçmenler üzerinden kitlelere ulaştırmaya çalışıyor.

Sosyal medya üzerinden ırkçılığını afişe eden, nefretini çektiği videolarda ısrarla dile getiren, resmi makamlarca iddiaları sıklıkla yalanlanan Ümit Özdağ, çirkin ve asılsız ifadelerle Adalet Bakanını hedef aldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; Ümit Özdağ, Sinan Oğan, İlay Aksoy gibi siyasilerin ırkçı diline yönelik yaptığı paylaşımda: "Türk milletinin evlatları arasında ırkçılık, kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekmek ve halkın bir kesimini diğerine karşı kışkırtmak; hamakat veya akıl fukaralığı ya da gaflet değilse ihanettir." diye yazdı. 

Irkçı nefretin Türkiye’deki temsilcilerinden Ümit Özdağ, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ için: “FETÖ kumpaslarının müthiş Adaletsizlik bakanı da sahaya inmiş. Bekir, Yozgat’ın Kürt köylerinde Kürtçülük yapıp, “bende sizdenim” mavrası ile bölücülük yapıp, Türk Ordusuna sülüklü FETÖ ile tuzak kurup, vatanseverlik numarası yapma.” ifadelerini kullandı.

 

umit-ozdag-1-004.jpg

 

HABERE YORUM KAT

13 Yorum