1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Kur’an’la Dalga Geçen Hakan Aygün Gözaltına Alındı
Kur’an’la Dalga Geçen Hakan Aygün Gözaltına Alındı

Kur’an’la Dalga Geçen Hakan Aygün Gözaltına Alındı

Kur’an’la dalga geçen gazeteci kılıklı Hakan Aygün, sosyal medya aracılığıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alındı.

03 Nisan 2020 Cuma 15:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunun ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Aygün, Gümbet Mahallesi'ndeki teknesinde gözaltına alındı.

Polis merkezine götürülen Aygün, işlemlerinin ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

TV Eski Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Hakan Aygün hakkında sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda "IBAN suresi ayet 1, Ey IBAN edenler... Biz size ayrı bankalardan IBAN numaraları verdik ki IBAN edesiniz diye. Hiç şüphesiz ki ahiret gününde IBAN edenle IBAN etmeyenler ayrılacaktır." ifadelerini kullanarak Kur’an-ı Kerim’le dalga geçmişti.

Kamuoyunda birçok kişi ve kesimden tepki alan Hakan Aygün hakkında Av. Mustafa Doğan İnal'ın vekili Av. Ömer Faruk Karagüzel aracılığıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum