1. YAZARLAR

  2. Şükrü Hüseyinoğlu

  3. Kur’an Meali Bilgi Yarışması
Şükrü Hüseyinoğlu

Şükrü Hüseyinoğlu

Yazarın Tüm Yazıları >

Kur’an Meali Bilgi Yarışması

03 Mart 2009 Salı 11:07A+A-

Kayseri’de iki yıldır gerçekleştirilmekte olan “Kur’an Meali Bilgi Yarışması”, gayretli bir Kur’an hizmetkârı olan Mustafa Çavdar ağabeyin çabalarıyla bu yıl İstanbul’a da taşınıyor. İstanbul’da bu yarışmayı organize etmek amacıyla çeşitli kuruluşların katılımıyla “Kur’an’ı Anlama Platformu” adında güzel bir de birliktelik oluşturulmuş bulunuyor.

 

Yazdığı Kur’an meali ve “Kur’an Okulu” adlı tefsir çalışmasıyla tanınan Şaban Piriş ağabeyin öncülük ettiği bu güzel organizasyon, geçtiğimiz yıl Kayseri’de yapılan yarışma sonrası yapılan çağrıyla başka şehirlere de taşınmaya başlandı. Kayseri’den sonra ilk olarak Trabzon ve Elazığ’da gerçekleştirilen yarışma, inşaallah Nisan ayının 26’sında İstanbul’da da yapılacak.

 

Geçtiğimiz yıl Kayseri’de yapılan yarışmaya katılan biri olarak İstanbul’da ve civar şehirlerde ikamet eden tüm kardeşlerimize bu yarışmayla ilgilenmelerini, imkân bulabilirlerse bu yarışmaya katılmalarını tavsiye ediyorum.

 

Sağolsun, geçtiğimiz yıl Mustafa Çavdar ağabey bize öncülük etti, bir grup arkadaşla Kayseri’deki yarışmaya gittik ve son derece memnun olduk. Üniversite sınavları formatında test usulü bir sınav şeklinde formüle edilen yarışma bir kolejde gerçekleştirilmişti ve Kayseri’nin yanı sıra birçok şehirden de katılımcı vardı.

 

Sınav vesilesiyle Kur’an bilgimizi test etme imkânı bulduğumuz gibi, çeşitli şehirlerden gelen Kur’an dostlarıyla tanışma fırsatı da yakalamıştık. Kadın-erkek her yaştan 800 civarında yarışmacı, Hesap Günü sınanacakları Kitab’a ne ölçüde yakın olduklarını test etme imkânı bulmuşlardı.

 

Şimdi bu güzel organizasyon ayağımıza kadar getirilmiş bulunuyor. İstanbul, “Sınavınız Bu Kitap’tan” sloganıyla hazırlıkları yapılan “Kur’an Meali Bilgi Yarışması”na hazırlanıyor. 

 

İstanbul’da 26 Nisan’da gerçekleştirilecek olan yarışmanın son başvuru günü ise 10 Nisan Cuma. İstanbul’un her iki yakasında da (Fatih, Üsküdar) aynı anda gerçekleştirilecek olan yarışmaya başvuru için “Kur’an’ı Anlama Platformu”nun (0212 ) 544 44 12 ve (0544 ) 686 20 26 numaralı telefonlarını aramak yeterli olacağı gibi, platformun web sitesi http://www.kuranianlamaplatformu.com’da ilan edilen destekçi kuruluşlar aracılığıyla da başvuru yapılabilir.

 

Katılımcılara hem bu vesileyle Kur’an bilgilerini tazeleme ve artırma, hem de Kur’an bilgilerini test etme imkânı sağlayan bu yarışmaya katılmak için 10 Nisan Cuma gününe kadar başvuruda bulunmamız gerekiyor. Çevremizi de bu anlamlı yarışmadan haberdar kılarak bu güzel organizasyona destek olabiliriz.

 

Yarışmayla ilgili olarak, Kur’an Anlama Platformu’nun sitesinde yer alan örnek soruları burada paylaşarak yazıya son vermek istiyorum:

 

Soru 1- Kur’an-ı Kerim’in ilk sûresi olan Fatiha, Allah’a övgü ve dua içermektedir. Fatiha sûresinde bu anlamda Âlemlerin Rabbi’nden talep edilmeyen şey aşağıdakilerden hangisidir?

a) Sırât-ı müstakîm olan doğru yola iletilmek.
b) Sâlihlerle birlikte haşredilmek.
c) Nîmet verilenlerin yolunda olmak.
d) Gazaba uğrayanlardan olmamak.

Soru 2- Furkan Sûresi 30. âyete göre, Resulullah, hesap günü kavminden / ümmetinden niçin şikâyetçi olacaktır?

a) Kur'an'ı terkedilmiş bıraktıkları için.
b) Kendisine itaat etmedikleri için.
c) Namazı kılmadıkları için.
d) Sünnetini tamamen terk ettikleri için.

Soru 3- Yûsuf Sûresi 1-2. âyetlerde "Elif. Lâm. Râ. Bunlar, apaçık Kitab'ın âyetleridir. Biz onu ………… Arapça bir Kur'an olarak indirdik" buyrulmaktadır.

Âyet mealine göre boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) Okuyup sevap almanız için.
b) Saygı duymanız için.
c) Anlamanız için.
d) Kolay ezberlemeniz için.

 

“Kur’an Meali Bilgi Yarışması”na başvuru için:

 

http://www.kuranianlamaplatformu.com

 

Tel: (0212 ) 544 44 12

        (0544 ) 686 20 26

YAZIYA YORUM KAT

17 Yorum