1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kültür Bakanlığının Desteğiyle Ergenekon Tiyatrosu
Kültür Bakanlığının Desteğiyle Ergenekon Tiyatrosu

Kültür Bakanlığının Desteğiyle Ergenekon Tiyatrosu

Levent Kırca, Ergenekon sanıkları üzerinden oyunlaştırdığı tiyatro için Kültür Bakanlığı'ndan destek alıyor.

29 Haziran 2013 Cumartesi 16:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kırca Sanat Yapım Ürünleri adına Levent Kırca Tiyatrosu'nun şu anda gösterimde olan  'İçerdekiler' adlı tiyatro oyunu Ergenekon davasından tutuklu bulunan çeşitli isimleri savunmak amacıyla gösterimlerine devam ediyor. Çeşitli yerlerde afişleri bulunan oyunun sponsorları arasında Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal gibi unsurlar yer alırken bunlarından yanında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destek vermesi görenleri şaşırtıyor.

4 hikayeden oluşan oyunda sırasıyla Mustafa Balbay ve Amiral Semih Çetin'in hikayeleri anlatılıyor. Ayrıca Tuncay Özkan'ın yazdığı "Hapiste Yatacak Olana Öğütler" adlı kitabından uyarlanan bir hikaye ve Uğur Mumcu'nun eşi Gürdal Mumcu'nun anılarından oluşan bir skeç yer alıyor. Levent Kırca'nın yazdığı ve yönettiği oyunda Aziz Nesin'in de şiirleri kullanılıyor.

1 Haziranda Londra büyükelçiliği önünde İstanbul'u ele geçiren, Silivri'deki darbeci  "vatanseverler"i  hapishaneleri basarak dışarı çıkaracaklarını müjdeleyen ve canını bu uğurda ortaya koyduğunu iddaa eden Kırca'nın Kültür Bakanlığı'ndan yani hükümetin Kültür Bakanı'ndan böyle bir tiyatro eseri için yardım kabul ediyor olması başlı başına bir çelişki oluşturuyor. Öte yandan Kültür Bakanlığı'nın halkı aşağılayan, değerlerine küfreden darbeciler için yazılıp yönetilen bu tiyatro eserine destek vermesi de ayrıca bir problem olarak ortaya çıkıyor.

'İçerdekiler' Tiyatro Oyunun Afişi:

2013-06-27-19.01.56.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum