1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs'te Fransa ve Macron'un İslam karşıtlığı protesto edildi
Kudüs'te Fransa ve Macron'un İslam karşıtlığı protesto edildi

Kudüs'te Fransa ve Macron'un İslam karşıtlığı protesto edildi

Filistinliler, Batı Kudüs'teki Fransa Başkonsolosluğu önünde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı sözleri ve Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri yayınlanması protesto edildi.

03 Kasım 2020 Salı 00:34A+A-

Batı Kudüs'teki Fransa Başkonsolosluğu önünde toplanan Filistinliler, Fransa'da İslam'a yönelik hakaret içeren karikatürlere ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bu karikatürleri savunmasına tepki gösterdi.

Gösteriye katılanlar, İngilizce, Arapça ve Fransızca dillerinde "Peygamberime Dokunma" yazılı dövizler taşırken, pankartlar arasındaki "Macron, Hazreti Muhammed'e saldırmayı bırak" ifadesi dikkati çekti.

AA'nın naklettiğine göre, avukat Hamza Kattine, gösteride yaptığı konuşmada, "Tek bir şey söylüyoruz: Peygamberimiz kırmızı çizgimizdir. Ona dokunulmasını asla kabul etmiyoruz." dedi.

İslam'a yönelik hakaret içeren ifadeler nedeniyle özür dilenmesi gerektiğini belirten Kattine, "İvedilikle özür dilenmedikçe ve Müslümanların duygularına yönelik dil uzatanlar yargılanmadıkça herhangi bir ilişki kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT