1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "Kremlin’deki bölünme Rusya’yı yok ediyor"
"Kremlin’deki bölünme Rusya’yı yok ediyor"

"Kremlin’deki bölünme Rusya’yı yok ediyor"

Rusya’nın Ukrayna işgalinde Putin güçleri arasında önemli yeri olan Wagner çetesinin patronu Yevgeny Prigojin, Kremlin’deki bölünmenin Rusya’yı yok ettiğini belirtti.

03 Haziran 2023 Cumartesi 18:18A+A-

Rus güçlerinin kanlı Ukrayna işgalinin aylarca kilitlendiği Bahmut’ta savaşan Wagner çetesinin patronu Yevgeny Prigojin, Rus yetkililere tepki göstermeye devam ediyor. Daha önce Rus bakanlara hakarete varan açıklamalarda bulunan Prigojin, Kremlin'deki grupların kendisiyle işbirlikçi Kadirov’a bağlı Çeçenler arasına nifak sokmaya çalışarak devleti yok ettiğini söyledi.

‘KREMLİN KULELERİ’ BENZETMESİ

Karar’ın naklettiğine göre, Prigojin, kendisi ile Ukrayna'da Rus ordusu yanında savaşan işbirlikçi Kadirov’a bağlı Çeçenler arasındaki anlaşmazlığın çözüldüğünü söyledi. Ancak anlaşmazlığın suçunu, "Kremlin kuleleri" olarak adlandırdığı kimliği belirsiz Kremlin gruplarına yüklenerek "Kremlin kulelerinde tehlikeli oyunlar olağan hale geldi. Rus devletini mahvediyorlar" dedi.

Wagner çetesini kuran ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çevresinden önemli bir isim olan 62 yaşındaki eski restoran işletmecisi Prigojin, Ukrayna'daki savaş sırasında ün kazandı. Birlikleri Bakhmut şehrinde ve başka yerlerde savaşlara öncülük etti, ancak aynı zamanda taktik, lojistik destek ve diğer konularda Rus ordusuyla sıkıntılar yaşadı.

 

HABERE YORUM KAT