1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. KPSS’de Aynı Yanlışta Birleşenlerin Çoğu Akraba Çıktı
KPSS’de Aynı Yanlışta Birleşenlerin Çoğu Akraba Çıktı

KPSS’de Aynı Yanlışta Birleşenlerin Çoğu Akraba Çıktı

2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 88 şüphelinin tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine gönderilen sevk yazısında, sınavda aynı yanlışta birleşenlerin çoğunun akraba oldukları belirtildi.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 21:31A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17'si kadın 88 şüphelinin tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine gönderilen sevk yazısında, sınavda aynı yanlışta birleşenlerin çoğunun karı-koca, kardeş ve kuzen gibi akraba oldukları belirtildi.

Şüphelilerin tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine gönderilen sevk yazısında, ÖSMY'nin 15 Mart 2016'da düzenlediği, inceleme ve bilirkişi raporu ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alınan verilerin birlikte incelendiği, 3 bin 227 adaydan bin 211'inin Genel Kültür Testinin 9. sorusunda; bin 927'sinin Genel Yetenek Testinin 39. sorusunda; 370'inin Genel Yetenek Testinin 53. sorusunda, 100'ünün Genel Kültür Testinin 11. sorusunda, 428'inin Genel Kültür Testinin 44. sorusundaki yanlışta birleştiği bilgisine yer verildi. 

Şüphelilerle ilgili olarak haklarında iptal edilmeyen Genel Yetenek ve Genel Kültür alanı sorularını sınavdan önce ele geçirdiklerine ve gördüklerine dair bilir kişi raporu da bulunduğu belirtilen yazıda, şüphelilerin sınavdan önce soruları dağıtan cemaat imamına ulaşan telefon irtibatları, aynı firmada çalışma irtibatları, karı-koca gibi akrabalık irtibatları ile para transfer irtibatları bulunduğu ifade edildi.

Şüphelilerin, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların, kaçma, delilleri yok etme, tanık ve mağdurlar üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunması hususunda kuvvetli şüphenin oluşması nedeniyle ayrı ayrı tutuklanması talep edildi.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT