1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. KPSS Sorularının Sızdırılmasında Yeni İddianame
KPSS Sorularının Sızdırılmasında Yeni İddianame

KPSS Sorularının Sızdırılmasında Yeni İddianame

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında 100 zanlı hakkında daha "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak" ve "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından iddianame düzenlendi.

01 Haziran 2016 Çarşamba 16:17A+A-

Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın, daha önce açılan davalarla birleştirilmesi talebiyle Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiği iddianamenin şüphelilerinin, 13 Mayıs'ta haklarında gözaltı kararı çıkarılan 100 kişi olduğu öğrenildi.

Savcı Erkman'ın talebi üzerine 35 ildeki 22'si kadın 100 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, zanlılardan 92'si gözaltına alınmış, 82'si tutuklanmıştı. Tutuklananlardan biri daha sonra MS hastası olduğu gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

Sanık sayısı 384'e yükselecek

Zanlılara "FETÖ/PDY üyesi olmak", "resmi belgede zincirleme sahtecilik", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık" suçlamaları yöneltilen iddianamede, 2010 KPSS eğitim bilimleri, genel kültür ve yetenek alanlarındaki soruların sınavdan önce elde edilerek dağıtıldığının, jandarma kriminal, emniyet bilişim uzmanlığı, TÜBİTAK raporları, şüpheli, şikayetçi ve tanık beyanlarına göre kesin olduğu kaydedildi.

Mahkeme heyetinin, iddianameyi değerlendirmeye başladığı belirtildi.

İddianamenin kabulü halinde 2010 KPSS'ye ilişkin açılan dava sayısı 3, bu davalardaki sanık sayısı ise 384'e yükselecek.

AA

HABERE YORUM KAT