1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. ‘Koronavirüs Kalp ve Böbreklere de Zarar Veriyor’
‘Koronavirüs Kalp ve Böbreklere de Zarar Veriyor’

‘Koronavirüs Kalp ve Böbreklere de Zarar Veriyor’

Dünyanın farklı ülkelerinden doktorların gözlemlerine dayanarak yazılan bilimsel makaleye göre, koronavirüs sadece akciğerlere değil aynı zamanda kalp ve böbreklere de zarar veriyor.

16 Nisan 2020 Perşembe 11:26A+A-

Koronavirüs, akciğerlerdeki minik hava keselerinin iltihapla dolup tıkanmasına ve böylece vücudun oksijensiz kalarak hayati organların iflasına neden oluyor.

Fakat Washington Post ile Independent'ta yer alan bir makalede, dünyanın farklı ülkelerinden doktorların, koronavirüsün kalpte enflamasyona, akut böbrek hastalığına, nörolojik bozukluğa, kanda pıhtılaşmaya, bağırsak hasarına ve karaciğer sorunlarına da yol açtığını gösteren bulgulara rastladığı bilgisine yer veriyor.

İYİLEŞME SÜRECİ DAHA BELİRSİZ

Bu nedenle doktorlar ağır Kovid-19 vakalarının tedavisinin zorlaştığını ve iyileşme sürecinin daha belirsiz hale geldiğini ifade ediyor.

Doktor ve araştırmacılar, bunların sadece bağışıklık sisteminin koronavirüse karşı aşırı tepki verip vücuda saldırmasını ifade eden 'sitokin fırtınası'na bağlanamayacağını da belirtiyor.

"BÖBREKLERİN HASARINA İŞARET"

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Nefroloji uzmanı Alan Kliger'a göre de Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılanların yarıya yakınının idrarında kan ve protein bulunması böbreklerin hasar gördüğüne işaret ediyor. (BBC)

HABERE YORUM KAT